22. března 2012

Na hory s dětmi tak, abyste si je užili i vy...

Ráda cestuji a objevuji nová místa. Dříve jsem byla schopná i přespat v italském kempu na štěrku, nevadilo mi, že se v areálu kouří, a bar v blízkosti byl vždy podmínkou. Teď se však situace změnila a místa pro dovolenou či výlet musí splňovat hlavní důležité kritérium - být baby-friendly (a nejen si na to hrát).  A zjišťuji, že takových míst není mnoho. Proto slibuji, když nějaké takové zajímavé místo objevím, podělím se o tom s vámi.

Uplynulé dva víkendy jsem strávila na horách - v Krkonoších a Beskydech. Každé z těchto míst má své kouzlo a měla jsem i štěstí na fajn ubytování, které mě jako matku velmi potěšilo. Takže přináším hned dva tipy kam s dětmi, když chcete na hory..

1. Krkonoše - Malá Úpa - Penzion Rusalka - lokalita má výhodu, že se můžete rozhodnout, jestli pojedete lyžovat do Pece pod Sněžkou nebo Jánských lázní. Nebo můžete jako my zůstat v Úpě a řádit s dětmi na sáňkách na zdejších kopcích. Penzion je super baby-friendly, personál je více než příjemný a přátelský a cítíte se tu jako doma. Navíc tu pro děti mají malou herničku a vy se můžete zrelaxovat v sauně nebo na masáži. I kuchyň se dá jíst. Na některých jídlech jsem si opravdu pochutnala, například božských borůvkových knedlících ;-)

2. Beskydy - Pustevny - Maměnka - toto místo vás učaruje. Cítíte se tu jako v ruské pohádce. Nádherné zrekonstruované dobové stavby od architekta Dušana Sama Jurkoviče zářící pestrými barvami vás nabijí energií a máte chuť ihned vyběhnout k 1,5 km vzdálené soše Radegasta. Pokud se zde ubytujete, máte o zážitek postaráno. Pokoje zdobí lidové umění a nábytek oslavuje ruční práci se dřevem. Z okna či terasy máte výhled na blízké kopce a sjezdovku. Dalším plusem navíc je, že v areálu se nesmí kouřit. Na jídle se pochutnáte ve vedlejším Libušíně nebo kolibě Valaška. O místní speciality není nouze - halušky, frgále, zelí ve všech podobách, bramboráčky tu umí opravdu výborně. Pozor - hrozí riziko, že se domů vrátíte s pár kily navíc ;-) A co tu dělat? Hned vedle areálu se nachází sjezdovka nebo kotva pro děti, najdete tu výborné podmínky pro běžkaře a ve vedlejším hotelu bazén. Lokalita je jako stvořená i pro procházky nebo sáňkování. Při odpočinku na kopci můžete u některého stánku ochutnat místní speciality či se posilnit medovinou. Co víc si přát? Já byla nadšená a klidně bych tam zůstala i týden :-) Pokochejte se ještě fotkami...










Domů jsme si přivezli báječné frgále, škoda, že byly tak rychle pryč...



Kam nejraději jezdíte na hory vy?


5 komentářů:

  1. Na hory nejezdíme, ani když jsem byla malá tak jsme nejezdili, jelikož jsme bydleli hned u lesa a kopců:)
    A ty frgááále, po těch bychom se s mámou utloukli:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jste se měli, to my pražáci musíme občas na čerstvý vzduch ;-)

      Vymazat
  2. v beskydech jsem byla naposled jako malá...mám spoustu fotek, jak lezu po radegastovi:D, hrozně hezky jsi mi to připomněla, mám chut tam zase brzo vyrazit=) (i když bez dětí:D)

    pragueneedsmorestyle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tam byla popravé a hned mě to tam učarovalo! Škoda, že to je z Phy tak daleko. Snad tam ještě někdy zavítám :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.