5. července 2012

Nutnost každé matky - kvalitní oční krém

Úděl každé mámy je permanentní nedostatek spánku, únava a následkem toho vrásky a kruhy pod očima. Naštěstí díky některým kosmetickým přípravkům se těmto neduhům dá předcházet a můžeme je minimalizovat. Řeč je o očních krémech, na které nedám dopustit a nedokážu si už bez nich představit žádné ráno. Vyzkoušela jsem jich několik, od nejlevnějších značek z drogerie až po ty dražší z renomovaných parfumerií, a několikrát se mi potvrdilo, že za kvalitu se musí platit. Nejvíce mě trápí kruhy pod očima, takže si krémy vždy vybírám s ohledem na to, jestli s nimi umí zatočit. Avšak i ty nejdražší krémy je nevyzmizíkují a pomůže až korektor. Nanesení kvalitního krému však patří k mému nezbytnému základu.

Představím vám několik krémů, které jsem vyzkoušela v poslední době.

Clinique - All About Eyes Rich

via
Od tohoto krému jsem extra nic nečekala. Značku Clinique řadím do kategorie takové střední třídy kvalitnější kosmetiky, která sice o pleť hezky pečuje, ale zázraky u ní nehledám. Krém mě však příjemně překvapil. Konzistence je hutnější, přesto se do pokožky pěkně vsákne a ihned po aplikaci cítíte příjemnou hydrataci očního okolí. S účinky jsem byla maximálně spokojená, řekla bych, že kruhy mi zmírnil a pokožku hezky vyživil a napnul. Hluboké vrásky pod očima mě ještě netrápí, takže nedokážu posoudit, jak by se s nimi vypořádal. Vyrábí se i v lehčí gelové konzistenci, tato hutnější mi však přijde lepší a účinnější. Mohu jen doporučit. Obodovala bych jej tak 8 z 10.

L'Oréal - Kód mládí oční krém


To jsem zase jednou podlehla reklamě a zkusila drogerkový výrobek. L'Oréal považuji za celkem cenově dostupnou ucházejí značku, asi jednu z nejkvalitnějších, co běžné drogerie nabízejí. Avšak v tomto případě se mi potvrdilo to, že abych docílila znatelných výsledků, musím pár korunek investovat. Co mě na krému opravdu nejvíce zklamalo, byla velmi špatná konzistence a to, jak se do pleti vsakoval. Trvalo celkem dlouho, než jsem jej do pokožky vklepala a nevím proč, přišel mi takový mýdlový (texturou mi připomínal mýdlo, které se špatně smývá z rukou a nemůžete se ho ze záhybů zbavit). S mými tmavými kruhy pod očima neudělal téměř nic. Pleť jen zvláčnil a řekla bych, že nic jiného nenabídl. Pocit osvěžení a úlevy pro oční okolí po nevyspalé noci nenastal. Takže musím dát 3 z 10.

Avéne - Ystheal+ krém proti stárnutí v okolí očí

Po dlouhé době jsem zavítala do lékárny a vybrala si krém z nabídky francouzské značky Avéne. S tou mám jen ty nejlepší zkušenosti. Krém je lehčí konzistence, hezky se vstřebává a je opatřen pumpičkou, takže si vymáčkete přesně takové množství, které je pro oční okolí potřeba. Žádné plýtvání! Jen když krém dopotřebujete, na dně ještě trocha krému zůstane, ale z pumpičky nejde vytlačit. S tímto krémem jsem byla maximálně spokojená, oči mi hezky rozzářil, eliminoval tmavé kruhy pod očima i vyhladil jemné vrásky. Škoda jen, že se doporučuje používat zejména na noc. Vysoký obsah retynolu totiž může přes den na sluníčku vyvolat nepříjemné podráždění. Hodnocení 9 z 10.

Lancome - Absolue Yeux Premium βx

Tento krém jsem dostala jako dárek od partnera a musím pochválit jeho velmi dobrý výběr! Krém má opravdu velmi příjemnou strukturu, vsákne se téměř ihned a oční okolí je po něm hezky vláčné a lehce rozjasněné. Trošku mě však zklamalo, že kruhy pod očima po něm zůstávají stále stejné a velký vliv na jejich zmírnění jsem ani po několikadenním aplikování nezaznamenala. Ohodnotila bych ho jako velmi kvalitní krém, který pokožku hezky vyživí, ale na moje mnohdy unavené oči bych potřebovala o něco silnější kalibr, takže pouze 7 z 10.

A co vy, používáte oční krémy? Jaký je váš favorit? Doporučte mi nějaký, se kterým jste spokojeni vy.

6 komentářů:

  1. mám ráda přírodní kosmetiku a naposled jsem vyzkoušela oční krém od Martiny Gebhardt a můžu jen doporučit ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, to neznám. Má zajímavé produkty, i pro děti, což je fajn :-)

      Vymazat
  2. díky za tipy, to se hodí:-))
    Zatím používám Avon, ale brzy dojde...

    OdpovědětVymazat
  3. ... drogerkový ... nejlepší slovo, jaké jsem poslední dobou slyšela! Já se bavím, díky!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi nějak přišlo na jazyk, jsem ráda, že jsem Tě dokázala rozesmát :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.