12. července 2012

Tip na letní víkend

Využili jsme prodlouženého víkendu a vyjeli z Prahy směr jižní Čechy. Udělali jsme moc dobře, tedy až na to že jsme si doma zapomněli repelenty. Hledali jsme ubytování dost na rychlo, takže jsme se divili, že ještě něco zůstalo vůbec volné. Moc jsme si tedy od ubytování neslibovali. O to příjemnější pak bylo, když jsme na místo dojeli a už nechtěli nikam jinam. Všechny plány na výlety jsme zrušili a celé tři dny jsme zůstali na jednom místě. A rozhodně jsme se nenudili. A kam, že jsme to jeli? Do příjemného penzionu Borovanský mlýn, který je malou farmou, zoo, rybářským rájem, velkým dětským hřištěm, privátním koupalištěm a gurmánským rájem zároveň.
Na louce před mlýnem se pasou ovce, na dvorku si můžete osedlat koně, podojit si kozy, nasypat zrní slepicím nebo krocanům a před dveřmi do restaurace vás pozdraví asi metrový barevný papoušek Sára. Za restaurací je velikánský výběh pro děti s pískovišti, houpačkami a prolézačkami a po schůdcích nahoře malý bazének se slanou vodou, do kterého můžou i ti nejmenší. No a za penzionem je hned rybník, kde si můžete ulovit čerstvou rybu. Jen těch komárů tam, odnesla jsem si několik vzpomínek v podobě velkých štípanců :-/
V restauraci vaří úplně božsky, nevěděla jsem co si dát dřív. Navíc měli zrovna borůvkové hody, takže jsem si dopřávala borůvkové knedlíky, palačinky, kuře na borůvkách, k tomu borůvkové pivo a limonádu, ve všem jsem našla malé černé bobulky. No prostě nemám co vytknout, naprostá spokojenost. Jela bych tam hned znovu. Takže vemte si repelent a hladový břicha a vyrazte. Děti se tam určitě budou taky bavit.






4 komentáře:

  1. Ali, to je učiněný ráj na zemi ;-). Úžasný fotky!
    Takže Ty a já a rubrika Styl...tak to se moc těším ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  2. Až na ty štípance, to vypadá skvěle:-)) Krom toho jižní Čechy, to je prostě paráda..za chvilku tam jedem(i když počasí je nic moc)

    OdpovědětVymazat
  3. Podle fotek to tam vypada uzasne. Az Erwin povyroste, urcite ho tam vezmeme! Diky za tip. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.