17. července 2012

Vychytávky na akné a hladší pleť

Zdroj: yourworldhealth.com
Už od mládí mě trápí problematická pleť. Vyzkoušela jsem nespočet mastiček, gelů a všech možných emulzí a nakonec mi pomohly jen silné kalibry s deriváty vitamínu A od dermatoložky. Jásala jsem, že mám konečně hladší pleť a pupínky za začaly vyskytovat jen zřídka. Pak nastalo období těhotenství a já všechny tyto "zázraky" musela přestat používat, protože by mohly nepříznivě působit na vyvíjející se plod. Paradoxně jsem v tomto období téměř nic nepotřebovala, protože moje pleť zářila a byla téměř bez chybičky. To vydrželo ještě pár měsíců po porodu, a teď se bohužel vše začíná vracet do původního stavu. Červené nepříjemnosti na mé tváří se znovu objevují. Jelikož stále kojím, mastičky od dermatoložky jsou pro mě stále tabu. Takže vsázím na přírodní produkty s Tee tree olejem a také nedám dopustit na mast Vitella Ictamo (seženete v každé lékárně), která se naštěstí v těhotenství a v době kojení může používat (doporučila mi ji dermatoložka). Aplikuje se na noc a pupínky se po ní zmírní. Avšak trvá to pár dní a v tomto boji nemá 100% účinnost.
Nedávno jsem na internetu objevila babský recept z aspirinu a světe div se, opravdu fungoval a moje asi dvoutýdenní záležitost na tváři mi konečně začala mizet. Recept a aplikace jsou opravdu jednoduché. Na lokální boláky si jen v malé trošičce vody rozpustíte 2-3tablety aspirinu, přes noc natřete ono místo a za pár dní je kůže zase hladká bez flíčků. Mírnější formou, která pleť spíš jen vyhladí, je aspirinová maska - opět v malé trošce vlažné vody rozpustíte 2 tablety aspirinu a přidáte lžičku medu a pleť potřete. Necháte působit cca 20 minut a následně omyjete. Moc vábně to nevoní, ale těch pár minut se dá pro hladší pleť vydržet :-) Pozor by si měli dát jen ti, co mají na aspirin alergii, v tomto případě to raději nezkoušejte ;-)

Jak bojujete vy s problematickými místy na tváři? Máte svůj zaručený recept nebo přípravek? Podělte se se mnou ;-)


5 komentářů:

  1. Stále bojuji a zatím jsem nic 100% účinného nenašla. O té aspirinové kůře jsem už slyšela jen jsem se ještě neodvážila to zkusit, přijde mi to jako driák, ale třeba se odhodlám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty aspirinové tablety (2-3) pro lokální použití opravdu fungují! Také jsem se toho bála, ale je to úplně v pohodě. Pupínky to krásně vysuší a za pár dní jsou fuč :-)

      Vymazat
  2. Já to měla se svou pletí přesně tak jak píšete...v těhotenství pleť jako z alabastru, krásné lesklé vlasy...ale tak po 5 měsících od porodu začaly vlasy padat a moje pubertální pleť byla opět tady:-( Hormony jsou hormony, nepomáhalo skoro nic, pleť se mi pomalu zase lepší až teď, když jsem po téměř 2 letech přestala kojit. Vyzkoušela jsem od puberty opravdu hodně různých kosmetických přípravků všemožných značek, mě osobně nejvíce sedí kosmetika z Nobilisu, která je čistě přírodní a pak taky levandulový krém od Justu. Jsem zvyklá se o pleť opravdu poctivě starat, dopřávám si luxus a chodím pravidelně na kosmetiku, ale prostě někdy se stejně "osypu". Tak si myslím, že prostě neexistuje žádná zázračná kosmetika, která by z mastné problematické pleti udělala bezchybnou, ale prý zase majitelky této pleti nemají tak brzy vrásky, takže nějaké pozitivum to má:-)
    Jinak máte opravdu super blog a ráda Vás čtu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty hormony dokáží ale pěkně potrápit :-/ Nobilis jsem taky zkoušela a právě hlavně v období těhotenství a půl roku po něm, pak se mi začla pleť horšit a musela jsem nasadit silnější kalibr s nějakou tou chemií. Přírodní kosmetiku mám moc ráda, ale někdy prostě úpně nezabere. To máte pravdu s těma vráskama, aspoň v něčem máme výhodu :-) Jinak moc děkuji za pochvalu, to mě moc těší, že se Vám můj blog líbí, přidalo mi to na dobré náladě :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.