27. srpna 2012

Vychytávky na cestování s těmi nejmenšími

Tomuto tématu jsem se už nedávno věnovala v e-magazínu Bohemia Living, ale myslím, že si zaslouží větší pozornost. Proto vám v následujícím příspěvku představím pár vychytávek, které se mi osvědčily při cestování a výletování s naší dcerkou. Předem se omlouvám za soustředění spíš na kojence a batolata, k tipům pro starší děti se časem určitě dopracuji :-)

Látkové jídelní židličky

Ne ve všech restauračních a podobných zařízeních mají k dispozici dětskou jídelní židličku a krmení na klíně, jak určitě víte, je vcelku adrenalinová záležitost - abyste nepřišli k několika nevypratelným flekům, museli byste být zahaleni od krku až k chodidlům do igelitového pytle. Proto se hodí mít u sebe textilní sedátko, které uchytíte na židli a dítě do něj připoutáte. Osobně mám osvědčenou variantu od značky Koo-di, už nás mnohokrát zachránila a je velmi skladná.

1. Látkové sedátko Koala, Emitex, 2. Textilní židlička Totsea, Pana, 3. Koo-di Pack It Seat Harness, Ebay


Termotalíř

Chystáte se na celodenní výlet a nemáte jistotu, že potkáte restauraci, kde vám ochotně ohřejí dětskou stravu? Nebo cestujete autem, pro sebe máte svačiny, ale pro dítě by to chtělo něco teplého...Či prostě nechcete jídlo pro děti ohřívat v mikrovlnce. Termotalíře jsou velmi jednoduché na použití a jídlo je v nich ohřáté během 5 minut. Stačí do nich pouze nalít horkou vodu, kterou si předem připravíte do termosky.

1. Canpol babies termomiska UFO, Sweetbaby, 2. Bebe Jou ohřívací talíř, Malvik, 3. Termotalíř Reer, Dulinka, 4. Termotalíř Momma, Nej-hracky

Sock Ons

Znáte to. Jedete s dítětem v autě nebo sedí v kočárku a baví se tím, že si sundává ponožky a odhazuje je všude možně. Ponožky nějakým záhadným způsobem děti hrozně přitahují a chtějí je mít všude možně, jen ne na noze. Díky této šikovné vychytávce však ponožky drží na svém místě a nohy už batolata nezebou. Taky se to dá nazvat, jak jsme na dcerku vyzráli...už jsme věčný boj s ponožkami chtěli vzdát :-)

Sock ons, Miminiki.cz

Podhlavníky do autosedačky

Jestli vás čeká dlouhá jízda v autě, podhlavník by se měl stát nutnou výbavou. Dítě cestuje komfortněji a jeho použití určitě prospívá i dětské páteři.

1. Nákrčník po autosedačky pes Hanno, 4kids, 2.Polštářek límec do auta méďa, Babypartner, 3. Aesthetic bezpečnostní nákrčník, Sweetbaby, 4. Podhlavník Monstrum, Babygoods, 5. Podhlavník do autosedačky Slůně, Outdoorbaby

Multifunkční deky

Počasí v našich končinách je velmi zrádné a mnohdy se nám už stalo, že jsme dopoledne vyjíždeli v tropech a vraceli se lehce prochladlí s husí kůží.  Proto není nic lepšího než mít s sebou v kočárku multifunkční deku / fusak, do které dítě zabalíte a přikryjete. Poslouží i třeba jako malá pikniková deka nebo hrací podložka.


1. Pinkie deka Violet dots, Pinkie, 2. Emitex fusak 2v1, Nejbaby, 3. Lodger Bunker Tought denim fusak, Detske-kocarky

Toto jsou moje základní nezbytnosti a řekla bych celkem šikovné vychytávky dnešní doby. Máme to přeci jenom jednodušší než naše mámy a babičky, nemyslíte? Do nutné výbavy na cesty bych dále zahrnula prostornou přebalovací tašku s mnoha kapsičkami a přihrádkami na lahve apod., dětský opalovací krém, přírodní repelent, klobouček, lahev, hračky, pláštěnku, vlhčené ubrousky a nějaké pamlsky.

Určitě taky máte svoje zaručené nezbytnosti, které vozíte s sebou...Budu ráda i za vaše tipy ;-)


8 komentářů:

  1. Báječné tipy zkušené matky!!!
    Mně osobně se (nejen na cestovaní) osvědčila termotaška od http://www.francie-vino-delikatesy.cz/N%C3%A1dob%C3%AD-Incidence%20/ (bohužel je dočasně vyprodaná) - oběd zůstane teplý a jogurt přiměřeně studený. Dále s sebou kamkoli beru dětské interaktivní knížky - i chodící dítě tak dokáže chvíli posedět. A po našich červencových zkušenostech už bych domov na delší dobu neopustila bez Panadolu Baby.
    Bon voyage všem!

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji, snad se budou někomu hodit :-) Ta termotaška je moc krásná a celkově tam mají nádherné věci, díky za tip! A interaktivní knížky budu muset nějaké pořídit, máme zatím jen leporela a normální pohádkové a ty dcera jen pojídá a okusuje, a venku ji moc nezabaví. Bez Panadolu taky nejezdíme, jsme v období růstu zubů a už jednu dovolenou si nás zuby zrovna vybraly a brečela 3 dny v kuse, to pak Panadolu blahořečím :-)

    OdpovědětVymazat
  3. bezva článek, záleží jestli cestujeme jen na někam s kočárkem na půl dne na výlet nebo jedem na víkend třeba k prarodičům, na krátký výlet nám postačí většinou voda, rohlík, plenky, slinták a náhradní oblečení. Když ale jeden někam přes noc, tak to balím půl baráku a mám pocit jako bychom se stěhovali :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Ali, vždycky když sem přijdu, tak si říkám, že ty jsi fakt "stylová máma". Úžasný vychytávky, který bych si ve zvětšený fotmě pořídila i pro sebe ;-)).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  5. Díky Vivi :-) No mnohdy těm dětičkám závidím, jaké krásné věci a vychytávky se pro ně vyrábějí, kéž bych se mohla zase vrátit do dětských let :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to jsou vážně super vychytávky :))))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.