26. září 2012

Review - 4 krémy na ruce v akci

Jako "ženu v domácnosti" mě často trápí vysušené ruce, a proto nedám dopustit na krémy na ruce, které se v poslední době staly mými žádoucími přáteli. Mám je v koupelně, na psacím stole, v ložnici na nočním stolku i v kabelce. Aby mohly obsadit tato hvězdná místa, musí projít zátěžovým výběrovým řízením na výživnost a lehkou vstřebatelnost, tak aby mi ruce pořádně zvláčnily a  zároveň nezanechávaly mastné stopy. V současnosti mi společnost dělají tyto čtyři krémy níže od různých značek. Podělím se s vámi, jak splnily má náročná kritéria.



The Body Shop - Hemp Hand Protector

Když jsem krém v prodejně otevřela, vyvalila se na mě nepříjemná až smradlavá vůně konopí. Nedala jsem však na první dojem a krém vzala na milost kvůli svým slibovaným účinkům. Navíc značku The Body Shop mám ráda a cením si toho, že vyrábí kvalitní produkty na přírodní bázi. Dobře jsem udělala, protože krém patří k mým top favoritům. Až na tu nelibou vůni mu opravdu nemám co vytknout. Skvěle se vstřebává, úžasně hydratuje i vyživuje, a to nejen ruce ale i nehtová lůžka. Přesně to moje ruce i nehty potřebují. Takže hodnocení 9 z 10 (to kvůli tomu aroma..).



Excipial Repair - Regenerační krém na ruce

Jistě všichni znáte zázračné mléko na tělo Excipial U Lipolotio, které si chválí i řada českých vizážistů. Věděli jste, že tato značka vyrábí i krémy na ruce? A s kvalitou nezůstává pozadu. Krém je spíše lehčí textury, ale i přesto kůži zvláční a vyživí. Nezanechává pocit mastných rukou, takže opět sláva. Ve srovnání s konopným krémem z The Body Shop bych však řekla, že přeci jenom vyživuje o něco málo méně. Takže hodnocení 8 z 10.



Sanoflore - Výživný medový krém na ruce a nehty

Tento krém jsem dostala jako dárek při Dnech Marianne. Opět u krému chválím převážně přírodní složení, v poslední době na tento faktor hledím čím dál více. Ač by tento krém měl být výživný a určený pro suché ruce, přišel mi spíše jen hydratační a lehce zjemňující. Cením si na něm velmi rychlou a příjemnou vstřebatelnost, která je však tak rychlá, že za půl hodiny bych mohla krém nanášet znovu. Ruce mi totiž jedna aplikace výrazně nevyživila a kůži kolem nehtů nezjemnila téměř vůbec. Jako běžný krém na ruce například při práci na počítači by byl určitě fajn, ale pro mě je bohužel velmi slabý. Proto jen 6 z 10.



Garnier Body - Regenerační krém na ruce

Opět pravidlo že nejdražší nerovná se nejkvalitnější. Tento krém z běžných řetězců hypermarketů i drogerií patří k mým favoritům už léta. Je fakt, že je více hutnější až mírně mastnější (ale jen chvíli, pak se hezky vsákne), takže ho aplikuji převážně na noc. Na suchou kůži však hotový balzám. Kvůli jeho mírnější "těžkosti" hodnotím 9 z 10.



Jak jste na tom se suchostí rukou vy, používáte krémy na ruce? Máte svého favorita? Budu vděčná za vaše doporučení ;-)

19 komentářů:

  1. Presne ten Excipial Repair používam aj ja :) ale kúpila som si ho v lekárni na odporúčanie lekárničky, keď som si pýtala niečo na ruky zničené od malty. fantasticky mi ich vyživil, vôbec nie je mastný a rýchlo sa vstrebe. škoda len, že som ho spotrebovala tak rýchlo, pretože som si ním neustále natierala aj chodidlá :D neskôr som si kúpila jeho "brata" Excipial Protect, ktorý má chrániť pri práci so saponátmi a chemikáliami a hoci je tiež super, horšie sa vstrebáva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně krém na ruce taky dlouho nevydrží :-) Ten Excipial Protect bych taky chtěla vyzkoušet..třeba by díky němu moje spotřeba "normálních" krémů na ruce klesla :-)

      Vymazat
  2. Taky tím strašně trpím, ale co jsem začla chodit do práce, je to lepší, nádobí už tak často nemyju:) Děkuju za super recenzi, vyzkoušela jsem jich mraky, ale tyhle čtyři zatím ne.) Pro začátek tedy zkusím ten Garnier. K téhle značce jsem měla averzi, protože mi sestra z dob, co dělala v Londýně pro L'oréal, říkala, že Garnier je jejich šmejdská odnož, ale možná už to neplatí:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No něco na tom bude, spadá do jedné rodiny a je to takový horší a levnější L'oreal :-) Ale to stejné by se třeba dalo říct i o L'orealu - že je takový odpad třeba značky Lancome, která se v jejich továrnách taktéž vyrábí :-) Věci od Garnier si moc nekupuji, ale toto je čestná výjimka, opravdu funguje :-)

      Vymazat
  3. Život bych položila za http://loccitane.cz/krem-na-ruce,15,2,14591,252131.htm ... :o).
    Pro mě nejlepší - festovní, nosu lahodící, fungující, jen proč všude mimo naši českou kotlinu je o tolik levnější???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten vypadá dobře, už jsem o něm také slyšela...jen ta cena :-/

      Vymazat
  4. Měsíčkovou Indulónu. Život bych za ní nepoložila, protože nejsem magor, abych pokládala život za krém. Navíc ho máti fasuje, ale pochybuju, že by to tu bylo pro někoho dost stylové. :D Mně stačí, že to voní, plní svůj účel a nic nestojí.

    OdpovědětVymazat
  5. Holky, zkusily jste někdy Saténové ruce od Mary Kay? Já je začala používat po šestinedělí,, kdy jsem měla strašně suché až rospraskané ruce z neustálého mytí. A teď je to můj velký oblíbenec v koupelně. Když to srovnám se všema Dove, Kamil, DM značkama a jiným s prominutím shitem, tak se fakt ťukám na čelo, proč jsem tohle neobjevila a nezačala p oužívat už dávno. Jenže ono to není z drogerky, tak jsem o tom bohužel nevěděla :-(. Používám broskvovou sadu a kromě nádherně hladkých, vyživených rukou je mám i jemně navoněné po broskvích. No já jsem do téhle sady magor a dávám ji i rodině jako dárky k různým příležitostem :-) A jen můžu potvrdit, že jsou taky spokojení :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To neznám, celkově jsem vůči Mary Kay trošku nedůvěřivá...ale kamarádka tuto značku hodně používá a chválí si ji, tak třeba na tom něco bude :-) Díky za tip!

      Vymazat
    2. Já to chápu, taky jsem měla výhrady hlavně vůči tomu osobnímu prodeji. Ale když jsem ty přípravky zkusila fakt jsem si klepala na čelo, že proč jsem to nechtěla alespoň zkusit dřív. Protože v drogerkách nechávám běžně spoustu peněz za zboží, které si ani vyzkoušet nemůžu. Tady jo. Tak jsem ráda, že jsem ji našla a nakonec mě to tak nadchlo, že jsem se registrovala a mám to pro sebe alespoň bez marže :-))
      Jen jedna perlička na závěr - vše se vyrábí v USA, není to Polsko :-))) já jsem hodně spokojená a kuponky z DM na Garnier a jiné voňavé věci hážu obloukem do koše :-))

      Vymazat
    3. Já si krémy v drogerii kupuji taky minimálně, spíš hledám méně známé avšak kvalitní značky :-) No trošku jsi mě nahlodala, možná do něj půjdu :-)

      Vymazat
    4. Jee, nechci nahlodávat nebo přemlouvat, spíš jen je škoda to nezkusit, když tu je ta možnost. Jestli má kamarádka svůj kontakt u MK, třeba Ti zprostředkuje setkání (nechci tahat zákazníky jiným). Když by to nešlo, ráda Ti dovezu tu moji sadu na vyzkoušení. Teda po Praze dovezu :-)

      Vymazat
    5. Děkuju za nabídku, zeptám se kamarádky, ona to myslím i prodává ;-)

      Vymazat
    6. Tak to jste přímo u zdroje :-)))

      Vymazat
  6. Asi sa tu bduem vracat kvoli tymto clankom :) Garnier na ruky je u mna tutovka, ako uz niekto spominal L´Occitane je boží, ale kupujem si ho len na cestach lebo cena v tzchto koncinach fakt nema obdodoby. Takze skusim ten z Body Shopu.
    A k Mary Kay, tiez mam viacero znamych ktore po pociatocnej nedovery isli do vyrobkov tejto znacky a nevedia si ju vynachvalit. Tak snad skusim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé tak to moc děkuji :-) Ten z Body Shopu je vážně moc dobrý, až na tu vůni ;-)

      Vymazat
  7. Dnes som si ho bola kúpiť a ten smrad to je teda pecka...aj môj kamarát hulič nad tým skrivil nos :D Ale inak je suprový, len ten smrádeček....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad s ním budeš spokojená, za tu jeho úžasnou vyživovací schopnost se ta nelibá vůně dá přetrpět, ale je to tedy něco :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.