5. září 2012

Slavnostní oběd s naší roční princeznou

Mám ráda dobrá, kvalitní a exotická jídla a těším se na každou příležitost se nechat pohostit v jakékoliv gurmánsky vyhlášené restauraci. Potrpím si i na interiér podniku, takže moji favorité musí splňovat kritérium výborné kuchyně a příjemného, inspirativního prostředí. Za poslední rok bych však takové příležitosti mohla spočítat na jedné ruce, proto jsou pro mě o to více cennější a dá se říci i malým svátkem.

Jelikož dcerka nedávno oslavila svoje první výročí a chtěli jsme odměnit nejen ji, ale i sebe, rozhodli jsme se, jak jinak, nějaký gurmánský zážitek podniknout, ale tak abychom si to užili všichni tři a dcerka se s námi nenudila. To znamená dětský koutek byl podmínkou. Kamarádka nám doporučila nedělní brunch v restauraci Sasazu, který se od ostatních obědů během týdne odlišuje právě zajištěným dětským zázemím a vyžitím ke hraní. A jelikož tam vaří mnou milovanou asijskou kuchyni, volba byla jasná.

Co nedělní brunch v Sasazu nabízí a čím vším nás během oběda rozmazlovali? To, že pokrmy v Sasazu jsou prostě božské, plné netradičních chutí, které vám v ústech budou hrát nebeskou symfonii, to ani nebudu příliš  rozvádět do hloubky. Pokud milujete asijskou kuchyni, tam prostě zajít musíte. Porce jsou opravdu malinkaté, spíš jsou to všechno takové předkrmy, takže pokud se chcete najíst do syta, objednejte si alespoň 3 chody. My zvolili volbu šéfkuchaře - podle naší finanční představy nám vybral ty největší speciality, které jsme s partnerem vzájemně kombinovali a ochutnávali ze všech talířů najednou. Ani dezert jsme si nenechali ujít a dobře udělali. Čokoládový fondán jsem nikdy lepší neměla. A kokosové tiramisu se úplně rozplývalo na jazyku, jen škoda že ho bylo tak málo.

Jídlem však zábava nekončila. Po celou dobu je vám tu k dispozici šikovná masérka ze salonu Sabai, která vám na masážním křesílku namasíruje záda i šíji, a vy se tak báječně zrelaxujete, že zapomenete i na to, že máte s sebou hladové dítě :-) Mezi jídli za vámi přijde sličná thajská dívka, která vám pomocí voňavého olejíčku příjemnými doteky promasíruje ruce. Většího rozmazlování se mi za poslední dobu opravdu nedostalo. Pro děti tu je nachystán koberec s hračkami, herní konzole Microsoft XBOX 360, stůl s omalovánkami a pastelkami a minikuchyňka, kde si mohou zkusit přípravu jednoduchých pokrmů. Odcházeli jsme naprosto zrelaxovaní a ve výborné náladě. A řekla bych, že i naše dcerka se tam bavila. Ochutnala rýžové chipsy a skamarádila se zhruba stejně starou holčičkou, se kterou skládala kostky a rozkládala dřevěnou železnici :-)


 
 
 
 

Pokud hledáte baby-friendly místo pro oslavu speciální rodinné příležitosti, nebo si prostě chcete užít příjemné nedělní odpoledne a zároveň máte slabost pro asijskou kuchyni, doporučuji všemi deseti se do Sasazu v neděli vypravit! Brunche se konají každou neděli od 12:00 do 16:00, více tu.


7 komentářů:

  1. Díky za tip, to zní úplně božsky!

    OdpovědětVymazat
  2. to zní naprosto užasně!!!závidím...naše malá je sice starší,ale je tak nedobrá,že se s ní nedá jít nikam! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Třeba z toho vyroste :-) Ta naše začíná být poslední dobou taky pěkná čiperka a stále ji musím něčím bavit :-)

      Vymazat
  3. Krásné fotky:-) Maličké vše nej;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Přemýšlela jsem už dlouho, že musím do Sasazu zajít, ale nějak jsem se k tomu nedostala :(( Díky tvým fotečkám to brzy změním. Krásné fotečky!!! Přidávám se ke gratulantům :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Sasazu opravdu doporučuji, dlouho jsem si říkala, že chodit do Sasazu je jen pomíjivý trend a že na něm asi nebude nic speciálního, ale opak je pravdou. Ta jídla tam jsou vážně božská!

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.