15. prosince 2012

Mámou v Austrálii I.

Tak jsem tu, na druhé straně polokoule a konečně připojená k internetu a připravena se s vámi podělit o svoje zážitky a dojmy. Téměř 3 týdny jsme byli bez internetu, nikdy bych si nemyslela, že zrovna v Austrálii s internetem budou trošku pozadu a šance narazit na kavárny s wi-fi připojením jsou tak velké jako najít v Praze pláž. Díky tomu jsme zjistili, že bez internetu nedokážeme téměř fungovat a jak jsme na něm velmi závislí. Potřebovali jsme hledat ubytování, autobusové spoje a odpovídat na emaily, aby si naše rodiny a přátelé nemysleli, že nás tu třeba snědli klokani. Sice jsme si po týdnu pořídili internet do mobilu a bláhově si mysleli, že si z něj uděláme hotspot, což se později vyjevilo jako velký omyl a zjistili jsme, že naše telekomunikační společnost tuto službu má zablokovanou. Takže jsme alespoň fungovali přes mobil a byl to celkem internetový očistec :-) Teď když konečně můžu svobodně hledat a prohlížet si různé příspěvky a zprávy na internetu, přijde mi to jako sci-fi :-)

Jak jste na tom vy s internetovou závislostí? Myslíte, že byste zvládli být i měsíc offline?

Jak jsem měla šanci rychle zhlédnout ostatní blogy, všude to hýří vánočními inspiracemi, DIY nápady i recepty. Až minulý týden jsem si připustila, že vlastně Vánoce jsou už téměř za rohem a přijde mi hrozně vtipné, že je budeme slavit v teple. Navíc díky tomu, že jsme se až dnes "usadili" a našli až do konce ledna trvalejší pobyt konečně můžu zažít relaxovat a všímat si, že nějaké ty Vánoce jsou. My jim letos moc velkou důležitost nepřikládáme, takže se vám, čtenáři, omlouvám, že i na mém blogu o Vánocích nebude moc řeč. Tak vám alespoň nadělím malé dárečky ve formě fotografií a mých postřehů. Snad s nimi nebudu otravná, kdyžtak mi napište! 

Šťastné a veselé :-)



15 komentářů:

  1. Zdravím do slunné Autrálie, mimochodem jaké to je, poslouchat vánoční koledy, zatímco je vedro? :) Pamatuji se, že mi to přišlo neuvěřitelně komické a zvláštní.
    A jak jste zvládli cestu?

    Bez internetu bych vydržela, na Zélandu to bylo s připojením ještě horší, v domácnostech sice iternet mívají, ale strašně pomalý a nespolehlivý:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky zdravím do zasněžených Čech! :-) Vánoční koledy tu zní ve všech obdchodech a je to hrozně zvláštní, když tu lidé chodí v šortkách a slunečních brýlích, takový apríl :-) Ty jsi byla na Zélandě? Tam je to prý nádherné, ta příloda a hrozně milí lidé :-) To věřím, že tam asi s internetem na tom budou ještě hůř, ale tady, obzvláště v Sydney, mě to fakt překvapilo :-)

      Vymazat
    2. Ano, ano, na Zélandě je nádherně, lidé jsou doopravdy až k neuvěření milí a vstřícní - nic pro ně není problém a vždy jsou ochotní pomoci.
      Příroda je úžasná - to se musí vidět....škoda, že je Zéland tak delako, jinak bych tam jezdila každý rok:) Protože, ačkoliv jsem tam byla rok, nestačilo to:)

      Také bych čekala, že v Sydney nebude s netem problém.

      Vymazat
    3. Hmm přemýšleli jsme, že bychom tam zajeli, musíme během našeho pobytu někam vycestovat. Ale myslím, že tam by to chtělo na dýl a s malou nechceme moc cestovat. Nojo, všechno člověk vidět nemůže :-)

      Vymazat
  2. Ali, zdravím vás z dáli, ta fotka je krásná! Já bez netu vůbec nevím, pracovní i osobní maily mám v mobilu a co pět minut aktualizuju, jestli se náhodou něco nestalo:) Strašně se těším na fotky a postřehy, tak super, že už jsi zase plně online:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Iri, díky, taky zdravíme! Snad o sobě budu teď dávat vědět mnohem víc :-)

      Vymazat
  3. Šťastné veselé i tobě. Zvládla bych měsíc bez netu, ale chyběl by mi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Amélie :-) Je to zvláštní, ještě před deseti lety fungování bez internetu bylo zcela normální a teď už se bez něj nedá téměř fungovat :-) Hezké Vánoce!

      Vymazat
  4. Taky zdravím! Já bych asi bez netu nevydržela ani den... Ale možná že bych si dala říct, když bych měla na práci objevování nové země a lidí :-). Těším se na tvé další příspěvky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, moc zdravím! Je to tak, když jsi celý den zaneprázdněna novým prostředím a jeho objevováním, na internet moc nemáš chuť, ale v běžných věcech, když něco potřebuješ vyřídit, tak zjistíš, jak moc je v dnešní době důležitý..až je to strašidelné :-)

      Vymazat
  5. Ja zrovna dnes brouzdala po plazi, hrala si s kokosovymi orechy popadanymi po vcerejsi bource a rikala si, jake ty letosni Vanoce asi budou - také je poprvé trávím v teple :-)
    Mej se krasne, uzivej si teplo a tesim se na fotky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to zvláštní, ale zase lidi ze zdejších krajů by byli hooodně překvapení ze sněhu a mrazů :-) Taky si to v Thajsku moc užívej!

      Vymazat
  6. juu ta fotka!! bez netu jsem ted byla vikend, respektive bez pc, v mobilu sjizdim jen orientacne instagram a fb. uplne offline si to mco nedovedu predstavit, to bych musela mit jo program, abych na to nemyslela, a i tak by mi chybela moznost sdilet zivot s prateli :)
    super ze jste se stihli trochu zabydlet, vubec mi nevadi, ze to tu neni vanocni :) my byli jeden stedry den v manile a silvestr v el nidu (palawan) na filipinach.. banky na palmach a blikajici santove na plazi me hodne rozesmivali, bylo to silene kycovite, ale oni jsou taaak mili .) tesim se na dalsi posty!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé tak to muselo být taky pěkné a určitě zážitek na celý život :-)

      Vymazat
  7. Moc pěkná fotka!:-))
    Jak jsem se tak zamyslela...bez internetu bych dneska už asi nepřežila(i když je to hrozné, tak jsem fakt závislák..)
    Užívej si Vánoce v teple;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.