4. prosince 2012

Vonné svíčky co zpříjemní domácí pohodu a potěší i pod stromečkem

Od těhotenství mám lehčí averzi na těžké vůně a parfémy do bytu, různé difusory, svíčky, rozprašovače a podobná syntetická voňátka. Že by hormony? No každopádně mi to zůstalo a začala jsem se porozhlížet, po něčem, co by mě nedráždilo, neobsahovalo chemikálie a zároveň provonělo byt. Nedám dopustit na různé vonné olejíčky do aromalamp, které si můžu přizpůsobit podle nálady a příležitosti. Přes den například citrusový, které mě povzbudí a večer levandulový, které mě příjemně naladí na spánek. Přesto, že je ráda používám, většinou voní po jedné silici a já bych si doma ráda dopřála i trošku rafinovanější vůně.

Nedávno jsem se seznámila se svíčkami obsahující přírodní esenciální oleje a které jsou vyrobené z trošku jiného "vosku" než ty klasické z běžných obchodů. Hoří a uvolňují vůně na zcela jiném principu, než ty ty klasické svíčky a přesto, že si při jejich koupi musíte sáhnout hlouběji do kapsy a možná vás jejich cena odradí, mnohem déle vydrží, takže když si spočítáte celkovou délku voňavého zážitku, zjistíte, že investice do nich se vyplatí. U většiny těchto svíček totiž stačí, když knot zapálíte pouze na chvíli, aby se povrchový vosk uvolnil a pak, když ji uhasíte, svíčka dále voní několik hodin. Navíc tyto svíčky bývají vyrobené z přírodních a netoxických surovin, takže se nemusíte bát žádného vedlejšího efektu ve formě bolehlavu.

Pokud přemýšlíte nad vhodnými dárky pro své maminky nebo partnerky, tyto svíčky určitě budou sázkou na jistotu. Vybrala jsem pro vás pár tipů na několik takových speciálních svíček, které navíc mají i nádherný design. Mně by se na stolku moc líbily, co vám? :-)


Vonná svíčka Panpuri
Panpuri vonná svíčka "Original Sin", k dostání zde.
Vonné svíčky Meadows
Meadows, Cashmere Collections, k zakoupení tu.
Cire Trudon, zlatá svíčka Melchior s vůní vzácných pryskyřic, prodává
Ingredients.
Diptyque, vánoční kolekce svíček Arabian Nights, koupíte v Simple Concept Store.
Parks, svíčka Black Magic Original, prodává Profimed.

P.S.: Zbývá ještě 5 dní do ukončení Giveaway o program na výrobu kreativních fotoalb, nezapomeňte se zapojit ;-)

9 komentářů:

  1. To su krasavice, jednu som uz vybrala pre svokru ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám to podobně. Těžké vůně celkově od porodu a těhotenství nemusím a nevyhledávám. Musím říct, že i v tomhle případě bych se bála...ale vypadají krásně:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, prekvapilo me, ze vune z techto svicek jsou velmi jemne a nevtirave, chce to jen vyzkouset, ja se do nich zblaznila :-)

      Vymazat
  3. Tedy vypadají luxusně, ale ta cena je přeci jen docela vysoká, hlavně, když si řeknu, že jde "jen" o svíčku:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, cena je fakt vysoka, ale plati se za kvalitu a material, skoro vse jd na nich prirodni a fakt dlouho vydrzi! :-)

      Vymazat
  4. Koukala jsem na Profimed a Parks nabízí i levnější varianty v plechové lahvičce, což mi přijde si méně luxusní, ale zato praktičtěší, když uvážím kam všude moje děcko dosáhne a jak rádo vším hází:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Urcite maji vic typu, v plechove krabicce jsou betelnejsi :-)

      Vymazat
  5. Miluji svíčky v jakékoliv podobě.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.