9. ledna 2013

Ve stylu Fornasetti

Zdroje obrázků: Artfire.com, Fornasetti.com, 1stdibs.com, Houseandhome.com, Harpersbazaar.com, Homeanddecor.ca, Etsy.com, Sixsixsick.blogspot.com.au, Ebay.co.uk, Wallpaper.com, Blogger.lookonline.com.

Kdo by neznal značku Fornasetti a především její proslulé dekory s rysy dámské tváře (inspirované krásou operní pěvkyně Liny Cavalieri) v mnoha podobách? Za jejich existenci vděčíme milánskému malíři, sochaři, interiérovému dekoratérovi a designérovi Pierovi Fornasettimu, který je vytvořil v první polovině 20. století. Dnes se tyto jedinečné obrázky objevují na keramice, tapetách, nábytku a různých interiérových doplňcích a stejně tak se promítly i do módního průmyslu a tuto jemnou ženskou tvář zdobí mnoho fashion kousků (co já bych za nějaký takový malý doplněk dala!).

Piero Fornasetti, 
zdroj fotografie: Jinglenog.blogspot.com.au.

Na odkaz tohoto všestranného umělce navázal jeho syn Barnaba Fornasetti, který v současnosti velmi zdařile vede ateliér Fornasetti. Zaujal mě jeho dům, který je plný úchvatné tvorby jeho otce a rozhodně stojí alespoň za virtuální prohlídku ;-)

 
Zdroj fotografií interiéru Barnaba Fornasettiho: Elle Decor.

 Více produktů s motivy od Fornasetti naleznete na mé zdi na Pinterestu.

Líbí se vám design Fornasetti, stejně jako mně?

3 komentáře:

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.