13. března 2013

V kůži mámy blogerky - Simsalabim

Uplynul měsíc a mám tu pro vás pokračování rubriky "V kůži mámy blogerky". Tentokrát jsem vyzpovídala Simsalabim z blogu Sneakers Vs Heels a He Makes Me Smile Everyday. Tato sympatická maminka veselého chlapečka Kikiho se na svých blozích rozepisuje o jeho příhodách a jejich společných zážitcích, které si zaslouží být uchovány, protože z nich budou jednou ty nejkrásnější vzpomínky. Také ve svých příspěvcích neskrývá svoji vášeň pro boty, zejména tenisky. A pokud zabrousíte i do starších článků, zjistíte, že tato osobitá mamina má i velký cit pro styl a nebojí se kombinace různých vzorů a barev. Prostě se Simsalabim se nudit nebudete :-).
  

1. Co tě vedlo k tomu si založit blog?
Chtěla jsem sdílet svou vášeň pro tenisky a celkově boty a měla jsem pocit, že i svými outfity můžu někoho inspirovat. Další očekávaný efekt bylo nasbírání nových kamarádek v okolí, v té době jsem se bavila spíš s klukama a holčičí sdílení mi dost chybělo, většina kamarádek byla v Praze nebo Brně. A ještě jeden důvod tady byl, a to trochu pocit vyhoření v práci, potřebovala jsem chytit novou „slinu“. Vše se mi splnilo!

2. Můžeš čtenářům prozradit své oblíbené blogy a třeba i ty, které tě inspirují?
Aktuálně koukám nejvíc na matky, denně čekuju hlavně ty, které taky denně nebo hodně často přispívají. Nikdy nezklame úžasná Rosička Mitnik, Jana Grešáková, Markéta Baletková a Nika Chic! Ale když mám čas, projedu si víceméně všechny, které mám v postranní liště u sebe na blogu a to i hezky zpětně, jsem voayer ;-))

3. Jak zvládáš blogování /práci/ s mateřskými povinnostmi? Máš nějaké tipy na organizaci času?
Aktuálně teda blogování moc nezvládám, původní směřování blogu k módě je dost nereálné, byl založen na mých outfitech a fotkách ze samospouště, což s Kryštofem už delší dobu dost nehrozí. Taky trávíme většinu času na chalupě, do lesa teda nenosím žádné závratné modýlky, ale snad nikoho na procházce neděsíme :-)
Time management je moje opravdu slabá stránka, Kikiho polední spánek od Vánoc doma vůbec nebere, takže ta dvouhodinovka na práci (pracuju tak nějak průběžně pořád) nebo nějaký chill u počítače mi pořád chybí. Ale doufám v lepší zítřky, jaro by mohlo situaci zase trochu zlepšit :-). Takže tipy ráda sama přijmu, sem s nima :-)

4. Co jinak ráda děláš, když se nestaráš o Kikiho a nebloguješ?

Pracuju nebo práci úspěšně předstírám ;-)) = sedím u počítače… nebo vypadnu do města, dám si kafe a dortík, oběd (naposled jsem nepoznala u vedlejšího stolu Milana Baroše, ou.. :), přečtu si noviny, zkontroluju, co nového je v sekáči nebo HM a Lindexu ;-). Uvidíme, jak se mi od jara bude dařit jezdit na kole, které jsem si loni koupila.

5. Co ti mateřství dalo a vzalo?
Dalo mi syna! Nejúžasnějšího na světě, samozřejmě! Po porodu jsem se cítila psychicky jako královna vesmíru, to byl hrozně zajímavý a úplně nový pocit… Ale třeba trapně zodpovědná jsem byla už dřív, pár kamarádek mi říkalo ze srandy mámo, protože věty Vem si šálu, Tady ti čouhá cedulka a podobné perly byly na mém repertoáru klasika :-)) Z dětského světa jsem toho moc neznala, takže kompletní kombo kojení – plínky – příkrmy – očkování – nemoci byla velká novinka pro mou hlavu, taky zvládnu spoustu věcí jednou rukou/poslepu, začala jsem jíst víc zeleniny a přes den méně čokolády (rozuměj dítěti na očích). A vzalo? Asi mi dá každá matka batolete za pravdu, že volný čas je prostě jiný pojem než dřív. Ale stojí to za to, to je jasné ;-)

6. Změnilo tě mateřství nějakým způsobem?
Jsem si ještě bližší s našima, otěhotněla jsem ve chvíli, kdy tátovi diagnostikovali vážnou nemoc, a jsem strašně šťastná, že Kiki už teď dobře ví, s kým je spousta legrace!

7. Čím se rozmazluješ?

Čokoládou, když se bebe nekouká, nejlépe když spí ;-). A taky stálým přísunem čerstvých tenisek, bez toho by to asi nešlo!

8. Myslíš, že by se mámy měly o sebe starat a zůstat atraktivní i s dítětem?
Určitě. Slovo atraktivní ve mně sice vyvolává různé asociace, asi bych to spíš formulovala jako cítit se dobře, ať už to pro ni znamená mít udělané vlasy/ nehty/ podpatky/ prospanou noc/ možnost sportovat atd.

9. Máš nějaké své kosmetické triky, které zároveň šetří čas, a podělíš se s námi o ně? Nebo jde tato oblast úplně mimo tebe?
Nejsem žádný kosmetický nadšenec, ale objev barvení obočí a řas mi zjednodušil život dost výrazně. A tvářenku už umí používat i Kiki :-))

10. Chtěla bys něco vzkázat čtenářkám nebo povědět ještě o sobě nějakou pikantnost, která tu nezazněla?
Pikantností jsem už na blogu myslím vyzradila až až, ale kdyby to nestačilo, ptejte se :-) Čtenářkám i případným čtenářům přeju krásné jaro, ať už je tu brzy a v plné síle!


8 komentářů:

  1. Tuhle bloncku já prostě žeru!!!
    Za rozhovor díky. Si ho vytisknu a dám nad postel. Jen - ještě by to chtělo plakát ... :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)) Jsem ráda, že jsem měla tu čest Simsalabim vyzpovídat, tato osoba stojí za povšimnutí :-)

      Vymazat
  2. Ali dekuju .) mimo jine za pripomenuti kikiho vysmateho blogisku, ojoj, nejak jsem zapomnela updatovat, asi bych se k tomu mela vratit, legracky, to by mu slo porad ,))
    rosa nikdy nezklame <3 dik, o plakat poprosim kikiho, at me nakresli, staci?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuju, no jsem si říkala, jestli ho taky zmiňovat, když není úplně aktuální, ale myslím, že ta energie, kterou jsi do blogu vložila a ty Kikiho příhody by měly být povšimnuty :-)

      Vymazat
  3. Zdravím svou kolegyni mámu bloggerku:) Trošku jsme na sebe komenty už ťukly, ale po přečtení rozhovoru, začnu ťukat ještě víc.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tuky tuk! ja te ctu, ale vetsinou nemam energii na dostatecne kompetentni koment, ehm ,] tak radsi tise mlcim ,)) a dekuju :)

      Vymazat
  4. Díky za připomenutí Simsalabim, všimla jsem si, že mi nějak vypadla z čtečky, tak už je to napraveno :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja diky, se svym seznamem blogu v bloggeru posledni dobou bojuju, takze projizdim spis ze zalozek ,)

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.