Při cestování a v našich provizorních podmínkách, ve kterých jsme v Austrálii fungovali, jsem většinou na oběd připravovala rychlovky a o pečení sladkých buchet na snídani se mi mohlo jenom zdát. O to více si jich užívám doma po příletu a naši troubu vytěžuji na plné obrátky. Aby dcerka nebyla ošizená, upekla jsem jí muffinky, které může mlsat na snídani a přitom ji dodají spoustu užitečných látek. První ochutnávkou naší gurmánky už prošly a muffin zdlábla dokonce na posezení. Patří k velmi vybíravým dětem a jen tak něco nesní, takže o to větší radost jsem měla, když po ní zbylo jen pár drobečků.
Ingredience:
- 1/2 hrnku změklého másla
- 1/2 hrnku hroznového cukru (nebo třtinového)
- 2 větší banány
- 1 dětská ovocná přesnídávka
- 2 mrkve nastrouhané na hrubo
- 2 vejce
- 1 hrnek špaldové mouky jemné
- 1/2 - 3/4 hrnku ovesných vloček
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička perníkového koření
- špetka soli
Postup:
Předehřejte si troubu na 190°C. Ve větší míse smíchejte dohromady změklé máslo s cukrem a vypracujte hladkou směs. Přidejte banány, přesnídávku, mrkve a vajíčka. Opět vše promíchejte. Následně přisypte mouku, vločky, jedlou sodu, perníkové koření a špetku soli. Jestli se vám těsto bude zdát řídké, můžete ještě přidat trochu vloček. Nakonec už jen směs dejte do formiček na muffiny a dejte péct na 15-20 minut. Že jsou hotové poznáte tak, že do nich strčíte tenkou špejli, na které by nemělo zůstat nalepené těsto. Jelikož malí strávníci toho tolik nesnědí, můžete muffiny dát zamrazit a rozpéct vždy čerstvé :-)
Ingredience:
- 1/2 hrnku změklého másla
- 1/2 hrnku hroznového cukru (nebo třtinového)
- 2 větší banány
- 1 dětská ovocná přesnídávka
- 2 mrkve nastrouhané na hrubo
- 2 vejce
- 1 hrnek špaldové mouky jemné
- 1/2 - 3/4 hrnku ovesných vloček
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička perníkového koření
- špetka soli
Postup:
Předehřejte si troubu na 190°C. Ve větší míse smíchejte dohromady změklé máslo s cukrem a vypracujte hladkou směs. Přidejte banány, přesnídávku, mrkve a vajíčka. Opět vše promíchejte. Následně přisypte mouku, vločky, jedlou sodu, perníkové koření a špetku soli. Jestli se vám těsto bude zdát řídké, můžete ještě přidat trochu vloček. Nakonec už jen směs dejte do formiček na muffiny a dejte péct na 15-20 minut. Že jsou hotové poznáte tak, že do nich strčíte tenkou špejli, na které by nemělo zůstat nalepené těsto. Jelikož malí strávníci toho tolik nesnědí, můžete muffiny dát zamrazit a rozpéct vždy čerstvé :-)
Zdroj: Allrecipes.com
ahoj Alizie, chvilku jsem tady nebyla, tak ani nevím, že už jste se vrátili zpět. Vítejte tedy doma! :-)
OdpovědětVymazatRecept na muffiny je výborný. Ukládám si ho a určitě brzy vyzkouším. :-)
Díky Kivi, není to zatím tak dlouho, co jsme doma, zabydlujeme se a zvykáme si zase na nové podmínky :-) Pak dej vědět, jak doma muffiny chutnaly, jestli je budeš dělat ;-)
VymazatDěkuju za recept, vypadá to výborně!:-)
OdpovědětVymazatA taktéž se připojuji k přivítání doma :-)
Díky Báro, hezké jaro, i když trochu netradiční :-)
VymazatMuffiny vypadají skvěle a zdravě, celkově jsou fotky moc pěkný. A to, že prošly u Sáry pro mě znamená naději, že by mohly i u Domi.))
OdpovědětVymazatDíky Iri :-) Sárinka zatím není zvyklá na sladké, tak je zdlábla, pro Domi bych tam možná přidala třeba kousek čokošky, aby získaly na větší atraktivitě ;-)
Vymazattak to vypada velmi dobre! myslim ze to brzy zkusim!
OdpovědětVymazat;-)
Vymazatjůůůů.. to je roztomilé.. miluji dětské recepty ;)
OdpovědětVymazatAch, ty jsou! Už si píšu do velkého tlustého notesu...rodinka bude nadšená ;-). Děkuju za príma tip.
OdpovědětVymazatZdravím Vivi :-) Hlavně malí prcci (jestli máte v rodině) si pošmáknou ;-)
Vymazat