22. května 2013

«DIY» Dětský domeček z kartonu

Před naší cestou za oceán jsme zbourali domeček naší dcerky z ohrádky, která pak poputovala do sklepa. Jelikož nám z ní roste už velká slečna, po našem návratu jsme konečně začali zařizovat její pokojíček, aby měla patřičné soukromí. Zatím je v provizorním stavu (postel, skříň, stoleček, koberec a hračky + na stěně zvířecí nálepky), ale pro ni v jejím věku bohatě stačí. Co tam však chybělo, byl nějaký malý koutek, kam by se mohla zašít a hrát si s medvídkama a předčítat jim knížky (nebo já jí) :-). Hrozně se mi líbil papírový domek ze Space4kids, ale přišel mi jako příliš drahý špás, když nevím, jak dlouho s naší divoškou vydrží. Vyrobila jsem doma tedy jeho jednodušší alternativu.

Ze starých kartonových krabic jsem nastříhala dvě stejně velké stěny domku a pak spodní část a střechu (střecha může být o malinko větší, protože se v půlce přehne do stříšky). Pak jsem vše k sobě slepila průhlednou izolepou (za vlast padla asi polovina, docela jsem se vyřádila :-)) a ještě si ustřihla z kartonu "záda", které domek drží ve stabilitě, a opět je ke stěnám přilepila. Protože polepený karton esteticky nepůsobí zrovna nejlépe, domek jsme ještě zahalila do bílého balícího papíru. Jako tečku na závěr jsem růžovou washi páskou zvýraznila vchod do domku. S polštářkem a dečkou nevypadá zas tak zle, co myslíte? :-) Dcerka do domku hned utíkala a občas ji tam s plyšákem načapám.


Inspirovala jsem se také těmito domečky. Některé jsou pro mě však už vyšší level, možná až bude dcera starší, tak s její pomocí vyrobíme i zahrádku, dvířka nebo vylepšíme střechu. Myslím, že v pokojíčku bude stále hodně prostoru k jeho zvelebování.

Zdroje obrázků: 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7.

Mají vaše děti v pokojíčku nějakou svoji zašívárnu nebo podobný domeček?

14 komentářů:

  1. Ahoj,ze Space4kids jsem ja neodolala a kartonovy jednoduchy bily domek s okenky a otvory objednala,je tu uz tak rok a neco nazpet a musim rict,ze i kdyz je to v uvozovkach jen karton za vyssi peniz,tak nam se to vyplatilo,asi i proto,ze to mohu delit dvema,hi,hi...kazdopadne deti byli jak u vytrzeni a asi nejvice je bavily prave jiz zmineno velike pnozstvi okenek a kulatych prurezu i ve strese a to,ze si mohou zavirat a otevirat dvirka,proste,ze maji ve ctyrech stenach naproste soukromi a uzasne tam řadili.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No asi bude i větší co? Tento je akorát jen pro jedno dítě a plyšáka :-) Ten z obchodu má určo taky něco do sebe, ale říkala jsem si, že bych jednou mohla ušetřit a procvičit si i svoji zručnost :-)

      Vymazat
  2. dobrý domeček:)naše Amča má taky kartonový domek,který je koupený,ale moc dlouho nevydržel...jako ještě stojí,ale nedávám tomu dlouhé trvání!navíc ji to celkem omrzelo tam zalézat :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm toho jsem se bála, ale třeba půjde ještě slepit? Za čas ho můžete třeba předělat na dům pro panenky ;-)

      Vymazat
  3. Krásný ... že bychom taky zkusili?.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš přebytečnou krabici, tak jděte do toho, Domi může pomáhat :-) Záleží, jen jestli by tam ještě lezla, nebo pro panenky menší :-)

      Vymazat
  4. Líbí se mi víc než ten ze Space4kids, přijde mi vzdušnější. Také jsem o domečku uvažovala, ale máme strašně málo místa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :-) On není zas tak velký, no uvidíte, třeba časem ;-)

      Vymazat
  5. Poved se ti! :) Planujeme Erwinovi vytvorit typi. Teda ja planuju, ze ho Typoska postavi. :) K tomu ze staryho prosteradla udelam nejakyho indiana - treba takovyho: http://www.kusanec.cz/2013/03/to-chci-bu.html. A pak budeme radit.

    Je super, kdyz si maji deti kam zalezt. Sama si to jeste pamatuju. Rodice jsme privadeli k silenstvi neustalym budovanim bunkru...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, no musím se přiznat, že jsem se při jeho výrobě trochu zapotila :-) Týpý bude taky fajn :-) Ten indián (nebo hadra s otvorama pro oči) je taky super nápad, dcerka si furt háže něco přes hlavu a dělá na nás bubu, tak bych jí něco takovýho taky mohla vyrobit :-)

      Vymazat
  6. Jo a ten zvolenej polstar je nejvic. Takhle se ji tam jentak nekdo neodvazi... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Ona zbožňuje pejsky a tenhle v kombinaci s růžovou byl úplně nejvíc :-)

      Vymazat
  7. Jee, to je super! Mohla bych se pokusit o nějakou klučičí variantu:-))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.