29. května 2013

«Movies» Přiznání

K něčemu se vám přiznám. Jsem seriálová závislačka. I když na televizi příliš nekoukám, nedokážu vydržet bez mých oblíbených seriálů a každý týden netrpělivě čekám na jejich nejnovější díly. Začalo to Sexem ve městě, pokračovalo "Despredkami" nebo třeba How I met your mother (...jak jste si všimli, jmenovala jsem pouze samé zahraniční, nevím čím to je, ale bez těch českých se úplně klidně obejdu, no možná pár hezkých chvilek jsem zažila u Terapie nebo Ententýky :-). S hlavními hrdiny prožívám jejich životy a bláznivé příběhy a aspoň na chvíli se odpoutávám od mé fádní reality. Jenže víte, co? Jsem v koncích! Všechny mé oblíbené seriály skončily, nebo mají pauzu mezi další sérií. Takže se obracím na vás, abyste mi nějaké dobré seriály, klidně starší, doporučili a já nebyla tak zoufalá :-)

Na oplátku vám doporučím tři seriály, které u nás doma běžely v poslední době nejvíc. Možná jste už o nich slyšeli, možná ne, ale já myslím, že stojí za pozornost ;-)

Following

  

Napínavý thriller s charismatickým Kevinem Baconem v hlavní roli. První díl jsem shlédla na Novém Zélandě a další už jsem tam bohužel neměla možnost vidět. Už tímto úvodním dílem mě však tak pohltil, že jsem toužila vidět další, takže hned po návratu do Čech jsem se pustila do stahování a jeli jsme maraton, bylo opravdu těžké vydržet do dalšího pokračování. Fakt napínák. Jen ten závěrečný díl mě trošku zklamal. Má se točit i druhá série, tak se už nemůžu dočkat. Pokud hledáte něco ostřejšího, kdy vám chvilkami bude tuhnout krev v žilách a nebudete napětím ani dýchat, tak vřele doporučuji!

New girl


Tento seriál pro mnohé z vás asi nebude žádnou novinkou, jen já ho objevila až nedávno. Po shlédnutí prvních dílů jsem ho odsuzovala a chtěla ho zařadit do dalšího z průměrných sitcomů, ale přesto jsem vydržela a dala mu ještě pár šancí. Asi po pátém dílu jsem se už náramně chlámala a  ztřeštěná Jess s její ofinou a barevnými oblečky mě začala opravdu bavit. Teď skončila už druhá série a jak to tak bývá, tak se vztahy u všech postav pořádně zamotaly a zdramatizovaly a já chci vědět, jak to bude dál! Tvůrci seriálů dokáží pěkně napínat. Budu si muset počkat do podzimu nebo najít jinou náhradu :-)

Girls


O tomto seriálu jsem vám už psala. Nemá moc srovnání s ostatními a na jeho sledování to chce mít trošku žaludek. Taky vám přijde, že druhá série je trošku těžšího kalibru? Některé díly nebo scény by se určitě nehodilo promítat před 10 hodinou večerní. Hlavní hrdinka (tedy spíš herečka Lena Dunham) studem rozhodně netrpí. Skvěle to vystihl můj přítel, když poznamenal: "Na jakou prasárnu to čučíš?" Poslední díly nabraly celkem na obrátkách a tvůrci seriálu se rozhodli diváky včetně mě potrápit s pauzou mezi další sérií. Za pozornost stojí i outfity všech dívek, z nichž každá má odlišný styl, mnohdy balancují na hranici s vkusem :-) Jaké to je, vymyslet pro všechny čtyři slečny oblečení, které by podtrhovalo charakter jejich postav, si můžete přečíst v rozhovoru s kostymérkou seriálu zde (je v angličtině, ale když tak google překladač to jistí ;-).

Jaké seriály (jestli vůbec nějaké) sledujete vy?

Zdroje obrázků: ww.aceshowbiz.com, tvfilmnews.com, www.crushable.com.

17 komentářů:

  1. New Girl jsem právě asi u čtvrtého dílu odsoudila, tak že bych jí teda ještě dala šanci?:) Jinak já bych samozřejmě doporučila korejské - nejvíc, ale úplně nejvíc mě dostala Secret Garden, pak Coffee Prince a do třetice pak City Hunter - ale tam hraje hlavní roli extra nádhernej hezoun, tak aby Ti to přítel nezatrhl :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mě to začlo bavit právě až nějak od toho 5., nejvíc mě bavila Cece vs. Schmidt :-) Hmm na ty korejský kouknu, jsou k nim i český titulky? :-)

      Vymazat
    2. Anglický Ali, ale po zkušenostech z austrálie to zvládnete:)

      Vymazat
  2. Sběratelé kostí (Bones), Chirurgové (Grey's anatomy), Přátelé :) Ty ostatní nepíšu, máš je tam taky...

    OdpovědětVymazat
  3. Jejda,asi budu divna ale serialy a to zadne a vlastne ani telku temer nesleduji,ne ze by se tam v mraky programu neco nevyzoblo,ale proste s narozenim dvojcat jsem jaksi nastoupila do noveho sveta a i kdyz ted by uz nekdy cas byl,tak na zmacknuti tlacitka po uspani proste vubec,ale vubec nemam chut,asi jsem si odvykla,radsi se venuje memu zajmu a to bydleni,takze nejaky magazin,nejlepe Jeanne dArc Living nebo kniha,opet o bydleni to jisti a pak take blogy o bydleni ve french skandinavskem stylu,tak snad nebudu jedina,holky,kdo bednicku nesleduje,ale urcite chapu vasen pro dobre filmy,to zas jo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No každý máme něco, já jsem večer z malé tak vyřízené, že na nějaké intelektuálno už nemám energii a tyto seriály jsou pro mě příjemným odreagováním :-) Ale to dobrá kniha také ;-) Jak jsem psala, na TV se moc nedívám, spíš si stahuji, co chci vidět :-)

      Vymazat
  4. Tak já neznám ani jeden. Kromě Jak jsem poznal vaši matku, mám ráda Teorii velkého třesku a dost se mi líbil Dexter, ale ten chce silný žaludek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O těch jsem taky slyšela, ten třesk jsem sledovala pár dílů a nějak mě nedostal, možná kdybych déle vydržela..? :-) Každopádně díky!

      Vymazat
  5. české seriály taky moc nesleduju,mojí stálicí jsou Přátelé a Sex ve městě!ty můžu vidět pořád a pořád dokola!jinak prý seriál Walking dead je dobrý,já sice viděla jen kousek,ale všichni známí ho moc chválí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Amy, omrknu :-) Jo SITC a Přátelé bych taky mohla sledovat donekonečna :-)

      Vymazat
  6. Ahoj Ali, taky se přiznávám, jsem taky series addict. Teď máme oblíbené How I met your mother, Modern family,The big bang theory, Suits, Game of thrones. Poslední dva jsou děsně napínavé, vždycky si říkám, proč na to koukám :-).Dříve Lost, Heroes, Dexter, Prison breaker, IT crowds, Červený trpaslík. Pak moje oblíbené britské Milenky a Podfukáři. SITS a Přátelé taky kdykoli :-) Dříve jsme s manželem koukali na filmy a chodili do kina a na filmové festivaly, ale co se narodily děti, je seriál ideální časová jednotka. Třeba HIMYM sledujeme přesně od narození prvního prcka. A New girl, to je taková nouzovka,když už nemáme nic lepšího, ale Zoey má skvělý hlas a přesně miluju Schmidta a Cece.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme podobný vkus :-) Suits neznám, podle recenzí vypadá zajímavě, díky :-)

      Vymazat
  7. Jo, já jsem taky seriálová!

    Girls jsem objevila díky tobě a úplně jsem si je zamilovala, i když je pravda, že některé scény jsou hodně "psycho".

    Z těch, co už padly, se připojuju k tipu na Black Books a Dextera.

    A teď jsme rozkoukali Modern Family, u toho se taky výborně bavím.

    Je jich hodně, ale člověk má různý vkus, tak když tak na závěr doporučím synopsi.tv, na té stránce si značím, co jsem už viděla (filmy i seriály) a zároveň mi to nabízí, co by se mi mohlo líbit. A zrovna seriálů jsem tam objevila dost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v tom nejsem sama, díky! :-) No Girls jsou dost specifický, tak to jsem ráda, že jsem nedoporučila něco blbýho :-)

      Na tu stránku kouknu, já se dívám na imdb.com. Díky moc!

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.