3. května 2013

«Recept» Zapečené krůtí kousky s cherry rajčátky

Když se dívám zpětně do svých receptů, zásobuji vás zejména samými sladkostmi. To asi proto, že je tak ráda připravuji a samozřejmě i jím :-) Ale abyste si nemysleli, že doma žijeme jen z buchet a muffinů, občas sem hodím i recept na něco slaného, třeba k obědu. Všechny tyto jídla musí splňovat 3 kritéria: být rychlá a snadná na přípravu, relativně zdravá (tzn. obsahovat nějakou tu zeleninu) a samozřejmě chutná!

Krůtí maso mám mnohem raději než třeba kuřecí. Je totiž pro naše těla mnohem více prospěšnější, snadno se tráví a obsahuje mimo jiné tryptophan, aminokyselinu zlepšující náladu. Proto tento recept patří k mým oblíbeným a je sázkou na jistotu, když si doma chceme rozmazlit naše chuťové pohárky.

zapecene_kruti_maso

Ingredience (na 2 porce):

300g krůtích prsou nakrájených na malé plátky a lehce naklepaných
100g čedar sýru, nastrouhaného na hrubo
1 lžíci kremžské horčice
3 lžíce mléka
150g cherry rajčátek
olej na vymazání zapékací mísy
sůl a pepř

Postup:

1. Předehřejte troubu na 200°C. Nachystejte si zapékací misku, vymastěte ji a naskládejte do ní vedle sebe kousky krůtího masa. Měly by pokrýt celé dno. Lehce je osolte.

2. V malé misce si smíchejte nastrouhaný sýr, křemžskou hořčici a mléko. Touto směsí rovnoměrně a po celé ploše potřete krůtí maso. Celé pak jemně opepřete a po stranách misky (kolem masa) rozprostřete cherry rajčátka.

4. Dejte péct do trouby na 20 - 30 minut dokud sýr na mase lehce nezezlátne.

5. Podávejte s bramborami - buď pečenými, vařenými nebo bramborovou kaší a polijte šťávou ze zapékací misky. Rajčata v ní můžete i rozmačkat.


Podělte se se mnou - připravujete si doma krůtí maso a máte na něj svůj osvědčený recept?

Původní recept: apetitonline.cz.

Tento příspěvek najdete i na mých nových stránkách: 

MAMOU-STYLOVE.CZ


kde také naleznete všechny moje nové články.

6 komentářů:

  1. Jsem rada,ze nekdo tak jak ja preferuje kruti pred kurecim i vzhledem ke kurecim chorobam a riziku pri uplnem nepropeceni.Tvuj receptik vypada suprove,jen nevim,zda by ho jedli deti,musela by jsem asi syr obmenit a ubrat nebo vycleit horcici,nebo mas tip,jak jej udelat pro malou??Nejak me ted vypadlo,jak je stara a zda jiz muze pokrajene ci rozmackane jidlo,co jime my dospeli.
    Jinak ja z krutiho miluji spizy na mraky zpusobu,nejradeji se zeleninou jako je nekolik druhu paprik,pro chut slanina a lilek nebo cuketa a pak i z krutiho udelat mlete a z nej kulicky ci kruti placicky jako karbanatky,take muzem dochutit na vice zpusobu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;-) Díky, no tento recept je spíš dospělácký, dceři jsem krůtí kousky opekla v troubě na olivovém oleji a s bylinkama (spolu s bramborama i pro nás). Jí už jakž takž všechno, ale nedávám ji solená a příliš kořeněná jídla, takže ji všechno připravuji bokem ;-) Jinak díky za tip na ty špízy, to je dobrý nápad! Pečenou zeleninu mám moc ráda :-)

      Vymazat
  2. Dnes jsem vyzkoušela a chutnalo to báječně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám obrovskou radost! Jak z toho, že chutná, tak i že jsi ten recept vyzkoušela :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.