19. června 2013

«Děti» Manikúra pro malé slečny

O tom, jak se o svoje nehty starám já, jste si už přečetli. Ale co drápky našich nejmenších, jak je zkracovat, aby to pro ně bylo příjemné a zbytečně jim neublížili? S dcerkou je to od narození boj. Nehty ji rostou rychlostí blesku a aby se nepoškrábala nebo si nějaký nehet nezatrhla, musím jí je stále zastřihovat. Je to totiž pěkná dračice dlouhonehtá. A každý týden hrajeme hru kdo z koho, kolikrát i na etapy. Ostříhat nehty velmi aktivnímu batoleti, které nohama stále kope a vyvádí různé akrobatické kousky, chce velký um nebo to správné náčiní.


Samozřejmostí jsou nůžky se zakulacenými hroty. Těmi jsem nehtíky stříhala dcerce už jako miminku a teď jsem do naší manikérny ještě přizvala kleštičky a pilníček. To je najednou nadšení. Dcerka si pilníkem ošudlává prstíky na rukách, zatímco já ji kleštičkami ucvakávám odrostlé nehty na nohách. Párkrát cvaknu a během pár sekund mám hotovo. Pak už se dá přemluvit i na ty na ručičkách. Hodně věcí už touží dělat sama, tak jí i nářadíčko na chvíli půjčím, ať trénuje. Ani vám nemusím popisovat, jak je u toho roztomilá a důležitě se soustředí. Naštěstí dětská manikúra je bezpečná, takže nehrozí, aby si ublížila. Moje malá parádnice má z nové činnosti radost a já o nepříjemnou rutinu méně. Konkrétně máme tuto sadu - doporučuje ji deset tlapek z deseti a krteček vzkazuje, že se k němu máte přidat na lesní party, kde s ní právě dovádí.

Děkuji webu Hrackarna.cz za poskytnutí manikúry k recenzi.

*
Připomínám, že 1.7. bude končit sledování blogů přes Google Reader. Ale já jedu dál! Číst mé příspěvky můžete i nadále třeba přes Bloglovin ;-)
 *

13 komentářů:

  1. Moje dcera naštěstí brzy pochopila, že vzpírat se nemá cenu a tak mi teď naopak ukazuje, který prstík už jsem stříhala a který je potřeba ještě "ošetřit".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je šikovná, my se doma pořád přetahujem, ale naštěstí ji to už začíná taky pomalu bavit :-)

      Vymazat
  2. Článek se mi líbí, super dárek pro holčičky ta sada:-)

    OdpovědětVymazat
  3. my jsme s tím naštěstí takový problém neměly :) ale sada je krásná,to jo! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? Tak to je Amélka ukázková, moje dcerka je takovej ďáblík, který do všeho musí mluvit :-)

      Vymazat
  4. U nás se to zlomilo asi před půl rokem, kdy jsme si z toho vyloženě udělali chvilku krásy. Dám mu ručníček a u každého nehtíku říkáme společně "stříííh" a pak komentujeme jak odpadl a který prstík půjde na řadu. Někdy ho u toho posadím i na nočník :-). Ale dřív to bylo jen ve spaní. Strašně se na začátku mlel a jednou jsem ho stříhla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jste to hezky vymysleli, to musí být sranda :-) Dcerka když byla mimi, tak se to docela dalo, ale jak je teď čím dál víc akčnější, tak si už všechno nenechá líbit :-)

      Vymazat
  5. Vzdy si vzpomen,ze ja toto absolvuji dvojite a budes v pohode,hi,hi...ale je fakt,ze vzdy rikaji neeee,ale jak je ukecam,tak oba drzi a vemu vsech dvacet prstiku najednou.A jeste lepsi figl je vyslat na to tatinka,u nej snad drzi jeste lepe,je vseobecne znamo,ze u maminek deticky celkove vice knouraji.

    OdpovědětVymazat
  6. Problém se stříháním nehtů nastal před pár měsíci a je to boj. Někdy na etapy, často s pláčem. snad to brzy přejde:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.