12. června 2013

«Kosmetika» Noční regenerační olejíčky - Sanoflore vs. Kiehl's

Bez večerního odlíčení (juk na můj FB, kde najdete skvělé video, jak správně na to) a ošetření pleti si už nedokážu představit žádný den. Obzvlášť, když čím dál více sleduji, jak je ke mně čas nemilosrdný a na pleti pomalu přibývají vrásky a o různých nedokonalostech (rozumějte pupíncích) ani nemluvím. Únava o sobě taky dává znát a já vím, že když chci vypadat aspoň trochu svěže, musím pleti podat pomocnou berličku. Takže léta už používám noční krémy a teď jsem přešla na séra. Jelikož mám lehce problematickou pleť, nesnesu žádná hutná mazadla. Už z nejednoho jsem se opupínkovala, protože mi ucpával póry. Olejíčková séra jsou skvělá v právě v tom, že se do pleti vpijí, nenadělají žádnou neplechu a navíc jsou často na přírodní bázi. Jako první jsem vyzkoušela ten od Sanoflore a nedávno jeho zkušenějšího bratříčka Kiehl's. Jak antivráskový duel dopadl?


Sanoflore Essence Merveilleuse

Noční regenerační koncentrovaná péče proti vráskám s esenciálními oleji z pelargonie bio a meduňky lékařské bio s antioxidačními vlastnostmi. Slibuje novou pleť - pružnou, zářivou, jemnější a vyhlazenou hned po probuzení (více zde).

Složení: Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Squalane, Olea Europaea Oil/Olive Fruit Oil*, Simmondsia Chinensis Oil/Jojoba Seed Oil*, Rosa Rubiginosa Seed Oil*, Oenothera Biennis Oil/Evening Primrose Oil*, Limonene, Parfum, Tocopherol, Pelargonium Graveolens Flower Oil*, Linalool, Origanum Majorana Leaf Oil*, Citronellol, Anthemis Nobilis Flower Oil*, Bitter Orange Flower Oil*, Citral, Melissa Officinalis Leaf Oil*, Benzyl Alcohol, Helianthus Annuus Seed Oil/Sunflower Seed Oil.

Můj pohled na věc: Olejíček se nanáší skleněnou pipetkou do dlaní, ve kterých se rozetře, a následně lehce vmasíruje do vyčištěné pleti. Hrozně se mi líbí ten celkový obřad, hned po nanesení mám pocit, že pro svoji pleť dělám vážně něco skvělého. Příjemně voní a když ho vťukávám do pleti, tak se pomalu vsakuje a můj unavený obličej ožívá. I když mám mastnější pleť, asi po půl hodině se krásně vsákne a necítím žádné nepříjemné pocity. Ráno mám obličej lehce rozzářený, bez žádné přebytečné mastnoty (jako u krémů!). Takže když to vezmu z hlediska těchto povrchních pocitů, je hrozně příjemný. Když se však podívám na jeho skutečné výsledky (vypotřebovala jsem celou lahvičku, což už by mohlo ukazovat nějaké změny k lepšímu), nic extra skvělého se s mojí pletí nestalo. Všechny vrásky zůstaly a o vyhlazení moc řeč být taky nemůže. Přesto jsem ho používala ráda, měla jsem pocit, že pro svoji plet něco dělám a nic špatného mi na obličeji nespáchal. Ještě oceňuji jeho téměř 100% přírodní složení, na které dost v poslední době hledím. Znovu bych si ho už asi nekoupila, ale těm kdo netrpí na velké vrásky, ho určitě doporučuji, jako preventivní péče o pleť je vynikající.
Hodnotím: 7/10.


Kiehl's Midnight Recovery Concentrate

Lehká, noční koncentrovaná péče s 99.8% přírodními ingrediencemi a esenciálními oleji, které rozzáří pleť a zajistí ji i intenzivní hydrataci (více informací zde).

Složení:  Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Squalene, Rosa Canina Fruit Oil, Oenothera Biennis Oil/Evening Primrose Oil, Simmondsia Chinensis Oil/Jojoba Seed Oil, Coriandrum Sativum Oil/Coriander Seed Oil, Tocopherol, Lavandula Angustifolia oil/Lavender Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Linalool, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil/Rosemary Leaf Oil, Citronellol, Geraniol, Lavandula Hybrida Oil, Cucumis Sativus Extract/Cucumber Fruit Extract, Curcuma Longa Extract/Turmeric Root Extract, Limonene, Citral, Sclareolide, Rosa Spp/Rose Flower Oil, Jasminum Officinale Extract/Jasmine Extract, Helianthus Annuus Seed Oil/Sunflower Seed Oil fmla 685449/18 Code F.I.L: D39273/5

Můj pohled na věc: Jak vidíte, už podle složení (i vzhledu, co si budeme nalhávat..), jsou si obě séra dost podobná. Kiehl's toho má v sobě víc, otázkou je, jestli i účinky má lepší? Používám ho už asi dva měsíce, takže bych už na pleti mohla něco pozorovat. Aplikuje se také zcela stejným způsobem jako ten od Sanoflore a je rovněž velmi příjemný. Řekla bych, že je možná o malinko méně mastnější než ten prvně jmenovaný a do pleti se vsakuje rychleji. Ráno je pleť lehce vyhlazená, projasněná bez velké mastnoty a i pěkně hydratovaná. Musím uznat, že právě hydrataci zvládá o něco lépe než jeho francouzský bratříček. Avšak s vráskami toho moc nenadělá, takže za pár let bych šahala už po něčem silnějším :-) Cenově je trošku dražší, ale dá se sehnat i levněji. Já ho kupovala na letišti, takže mě úplně nezruinoval. Ingredience jsou skoro všechny taky na přírodní bázi, takže pleti určitě nijak neuškodí. I když s ním mám moje večerní rituály ráda, příště se porozhlídnu zase po něčem jiném, co by mi dokázalo lehce narovnat ty rýhy na čele. Olejování zdar!
Hodnotím: 8/10.


Jak jste na tom vy s noční péčí o pleť? Máte nějakou zkušenost s regeneračními olejíčky?

9 komentářů:

  1. Velmi pekny clanok, kozmeticke ja mozem :) ja osobne sa riadim filozofiou dr. Hauschky, vecer nepouzivam nic, nechavam ju zregenerovat sa vlastnymi silami :) je to trochu dlhsi proces, ale mojej pleti to velmi pomohlo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně, ani žádnou hydrataci? Tak to je pro mě novinka, dosud jsem si myslela, že právě na noc je důležitý aplikovat něco výživnýho, co pleť zregeneruje, to aby se v tom čert vyznal :-)

      Vymazat
    2. Nevedela jsem, ze je to filozofie Hauschky, ale praktikuji to také, asi polovinu měsíce na noc něco používám, další nic (nebo obden), jen oční krém. Pokud nejdu nikam ven, nepatlám na obličej nic ani přes den. Nějaký výrazný efekt nevidím, ale nějak přestávám věřit kosmetice :-)

      Vymazat
  2. wow ale maju obe dost luxusne balenia! Ja som popravde olejicky nikdy nepouziavala zatial ma to nejako nelaka. Teraz pouzivam hydratacny krem od Dolivy a ten je super!


    Inak ak sa ti nechce kremovat, dnes som pisala o super novinke Nivea sprchovom kreme!Tu:
    http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/06/nechce-sa-vam-kremovat-nevadi-s-nivea.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo ty lahvičky mají pěkně udělaný, úplně mám z toho radost, když z nich vykápnu ten olejíček, víc si to užívám a cítím, jak se rozmazluji :-)

      Vymazat
  3. Ten Sanoflore mám v Praze, používala jsem ho než jsem odjela na jih. Musím souhlasit, je velmi příjemný, ale tak na normální, mladší pleť, na vrásky určitě ne. Občas jsem ho nanesla i na tělo, má super texturu i vůní, dodává takový rozmazlovací pocit :-) Takže za mně ano, i když nějaký výrazný efekt čekat nelze.

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
  4. S olejicky jsem taky experimentovala a odlozila. Mam docela mastici se problematickou plet, ktere ale chybi hydratace. U oleju jsem mela pocit jen lepiveho mastneho efektu a do hloubky se nedostalo nic. Mela jsem Dr. Hauschka, Sanoflore, Saloos. Taky mi moc nevyhovovalo, kdyz jsem sla spat jen odlicena bez kremiku. Ja teda nepouzivam nic hutneho, ale hydratacni krem potrebuju.
    Co treba miluju proti vraskam jsou sera. Denni i nocni. Driv jsem jela v tom nocnim od Estee Lauder a pred rokem objevila sera od Mary Kay a za zlomek ceny EL mam o vrasky skvele postarano. Takze ted jsem konecne spokojena. Uvidim za cas, jestli budu hledat dal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme podobný problém, taky se mi pleť dost mastí, ale kupodivu tady ty olejíčky mi to nezhoršují, řekla bych spíš naopak :-) Saloos je úplně jiná liga, od těch bych na obličej nic nedala, jednou jsem to zkoušela a ucpalo mě to, co se dalo a ještě jsem se osypala :-) Séra jsou fajn, hezky se vstřebají a nemastí, na tu Mary Kay kouknu, dost lidí mi tu kosmetiku chválí, ale pořád jsem k ní lehce skeptická :-) Díky!

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.