17. července 2013

«Kosmetika» MeMeMe tvářenka a rozjasňovač

Bez tvářenky ani rozjasňovače se neobejdu. Jelikož moje bledá tvář s olivovým podtónem vypadá dost mdle a už jsem párkrát slyšela (když jsem se náhodou nenalíčila) otázky typu, jestli jsem v pořádku, moje pleť nějakou tu barvu a jemný lesk potřebuje.


Na rovinu se přiznám, že u kosmetiky a vlastně u dost ostatních věcí dám dost na vzhled. Takže vám ani nemusím vysvětlovat, proč zrovna kosmetika MeMeMe. Pokud vám její obaly něco připomínají, nejedná se o iluzi, jsou celkem povedenou kopií profláklejší značky Benefit. Hlavně u tvářenek je balení hooodně podobné - čtvercová krabička se zrcátkem ve víčka a plochý štětec uvnitř. Rozjasňovač už tak identický není, ale určitě se u Benefitu taky tato britská kosmetika nechala inspirovat. Jak je na tom ale s kvalitou a co se pod roztomilými obaly skrývá? 

MeMeMe - Blush Me! Blush Box Coral


Korálový odstín tvářenky mě dostal. Pro korálovou mám prostě slabost, ať už u oblečení nebo třeba rtěnek. Takže moje volba odstínu byla jasná. V krabičce vypadá hezky sytě a slibuje šťavnaté tváře. Obsahuje i miniaturní třpytky, takže se na tváři jemně leskne, ale ne nijak divoce. Zádrhel však visí v aplikaci. Už po prvním přejetí štětečkem se tvářenka drolí! a povaluje se všude kolem. Po nanesení na tvář je opravdu hodně intenzivní, takže se musím mírnit a hodně oklepávat. Pigmentaci má opravdu vysokou. Barvu tedy zajistí hezky sytou ale na můj vkus až moc omítkovou. Nevím jak to popsat, ale jsem zvyklá na jemnější tvářenky :-) Abych to shrnula: pro intenzivní barvu tváří určitě doporučuji. Pro přirozenější vzhled se musí hodně oklepávat štětec, což by se dalo zvládnout. Při nanášení mi ale vadí, že tvářenka je všude, jak se sype. Takže odhaduji, že ani moc dlouho nevydrží a brzy dosáhnu dna krabičky. Investice v porovnání s Benefitem není příliš vysoká, čemuž odpovídá i kvalita. Co bych čekala, že?
Hodnotím: 4/ 10 právě kvůli tomu odstínu, ten je povedený.

MeMeMe - Beat the Blues Skin IlluminatorPearl Pink
 

Svůj unavenější vzhled se snažím maskovat aspoň za pomocí rozjasňovačů. Jsem v jejich používání celkem nováček, ale už bez nich nedám ani jeden den. Zatím jsem měla tu čest jen s Lancome Eclat Miracle a myslela jsem si, že v této oblasti budou všechny asi na stejné brdo, tak není potřeba si vybírat ten nejdražší :-) No asi jsem se trošku spletla. Tento od MeMeMe se Lancomu nevyrovná ani po kotníky. Po rozetření na pleti po něm totiž není skoro ani vidu ani slechu. Na sluníčku se mi nějaké třpycení podařilo zachytit, ale je opravdu velmi velmi jemné (jak to galantněji nazvat). U tvářenky jsem řešila příliš silnou intenzitu a u rozjasňovače zase velkou nenápadnost. Pro vás, co s rozjasňovači začínáte a nemáte porovnání, to možná bude stačit, ale když už jednou vyzkoušíte něco kvalitního, co vydrží celý den a opravdu si po aplikaci všimnete nějakého výsledku, toto vážně má co dohánět.
Hodnotím: 3/10.

Můj závěr ohledně kosmetiky MeMeMe: není všechno zlato, co se třpytí. Obal sice prodává, ale věrné zákazníky si dokáže udržet jen kvalita, která této kosmetice chybí. Nebo jsem jen měla smůla na zrovna né moc povedené výrobky? :-)

A co vy, máte s kosmetikou MeMeMe nějakou zkušenost?

P.S.: Kosmetiku MeMeMe zakoupíte třeba tu.

9 komentářů:

  1. Děkuju ze recenzi, aspoň vím, co nebudu zkoušet :-) rozjasňovače můžu jen v peru se štětečkem. Tento vypadá jak lak na nehty :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že ta forma aplikace taky není úplně ideální :-)

      Vymazat
  2. slyším o této značce poprvé!rozjasňovač jsem ještě žádný nezkusila a vlastně se mi do něj ani nějak nechce,možná časem!tvářenka má opravdu pěknou barvu,ale jestli se sype,to je vždycky na prd! :) jo a jsem na tom podobně,když jsem nenamalovaná,teda hlavně v zimě,všichni se mě ptají jestli nejsem nemocná nebo jestli mi je není zle :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozjasňovače jsem taky začala používat až nedávno, zjistila jsem, že obličej hezky oživí a člověk nevypadá tak unaveně :-) Jen musím najít ten pravej :-)

      Vymazat
  3. Taky vůbec neznám. Přemýšlím o koupi rozjasňovače, ale asi bude od jiné značky:)

    OdpovědětVymazat
  4. No..měla bych taky začít hledat rozjasňovač. V poslední době nenosím čočky jen na sport, ale i normálně během dne a jsou mnohem víc vidět kruhy pod očima. Brýle je sice spolehlivě zamaskují, ale když je nemám, tak vypadám velice unaveně. Díky za tipy:)

    OdpovědětVymazat
  5. Mám stejný rozjasňovač a jsem s ním spokojená =) Když jsem dávala jen jemnou vrstvu, tak mi trošku vadilo, že byl hned pryč. Jednou jsem se líčila na poslední chvíli a jak jsem pospíchala, nanesla jsem si toho rozjasňovače na pleť moc, ale bylo mi ho líto jen tak ošudlat do kapesníčku, tak jsem ho pěkně rozetřela a nechala na pleti v o něco silnější vrstvě než obvykle. A nakonec jsem byla nadšená. Pleť byla krásně rozjasněná, nepůsobila unaveně a díky větší vrstvě mi na pleti vydržel od dopoledne do večera =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak každému sedí něco jiného. Když jsem ho ale srovnala s jinými (dražšími) rozjasňovači, tak mi přišel vážně slabý :-/ Důležité je, že někomu vyhovuje :-) Jinak Tě zvu na moje nové stránky, tyto už moc nefungují ;-) --> Mamou-stylove.cz

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.