Tak jsem zpět s dýněmi! Dýňová polévka pro vás asi nebude nic nového, ale zkoušeli jste ji už v orientálním podání s kari a kokosovým mlékem? Že ne? Tak nejvyšší čas to napravit ;-) Recept je dělaný na dvě větší porce, tak pokud už předem víte, že by toto mohla být vaše krevní skupina, jen přidejte dvojnásobek ingrediencí ;-) Ať chutná a pěkně vás zahřeje!
- 1 hrnek dýňového pyré (v tomto příspěvku najdete, jak ho připravit)
- 1 větší plechovka kokosového mléka
- 1 menší cibule nakrájená na jemno
- 2 stroužky česneku na tenké plátky
- 3 lžičky kari
- 1 lžička sušeného zázvoru
- (můžete dát i špetku chilli)
- 1/2 -1 zeleninový bujón bez glutamátu (záleží, kolik přidáte vody)
- olivový olej
- 2 hrsti slunečnicových semínek
Postup:
1. Ve středním hrnci orestujte na olivovém oleji cibulku a česnek.
2. Až začnou hnědnout, zasypte je kari a zázvorem (a případně i chilli).
3. Přilijte kokosové mléko a přidejte k němu i dýňové pyré.
4. Můžete ještě polévku naředit vodou - 1 až 2 hrnky.
5. Přiveďte k varu, dejte do polévky bujón a ještě chvíli vařte, ať se spojí chutě. Můžete tyčovým mixérem polévku ještě rozmixovat, ale není to potřeba.
6. Na olivovém oleji opečte lehce do hněda slunečnicová semínka.
7. Polévku na talíři posypte křupavými slunečnicovými semínky a hurá do ní.
Původní recept: Abeautifulmess.com.
Na jaký způsob si děláte dýňovou polévku vy?
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše milé komentáře a názory.