12. března 2012

Ikona designu - Aluminium Chair

Tímto bych zde chtěla načít seriál věnovaný designovým kouskům, které se během času staly proslulými a jsou dnes ceněnými interiérovými ikonami.

Začnu židlí Aluminium Chair od manželské dvojice Charlese a Ray Eamesovými, která byla navržena před více jak 50 lety a dodnes se vyrábí v nezměněné původní podobě. V současnosti je nedílnou součástí zasedacích místností a kanceláří mezinárodních korporací. Může za to její kvalitně zpracované provedení a komfort, který nabízí. Židle původně navržená pro interiér vily ve městě Columbus disponuje inteligentní  kombinací materiálů a vyrábí se v široké škále provedení - sedák lze mít z tkaniny nebo kůže v mnoha barevných variacích, a konstrukci tvoří jak jinak než hliník. Prodává a vyrábí ji Vitra.


 Jaký máte k ikonickým designovým kusům vztah vy, máte pro nějaký slabost?

5 komentářů:

  1. Já mám slabost pro spoustu designových kousků, takovou spoustu, že by se mi do bytu nikdy nevešly :-). Jednou si určitě něco pořídím... Rozhodování bude ale těžké! Třeba začnu černým ptáčkem právě od Eamesových, ten se vejde všude :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Neviem, ja mám slabosť skôr pre klasiku, kúsky sú to síce dizajnovo pekné, ale mne príde ten kov chladný...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toto křesílko je spíše do kanceláře než do útulného domova, ale třeba s měkkými polštářky by už tak chladně nevypadalo :-)

      Vymazat
  3. vitra je moje laska :) a zamiloval se i muj drahy.. takze si doma syslime uz nekolik kousku a modlime se, aby prezily pastelky a nuzky mladeznika, az na to prijde cas :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.