14. ledna 2013

Mámou v Austrálii IV. - novoroční slevy



Kdo si letos nic nekoupil ve slevách, ať hodí kamenem. Myslím, že je celkem těžké odolat všem těm křiklavým výlohám s provokativními akčními a slevovými nabídkami. Obzvláště pokud jste někde v cizině, pokušení je o to větší - dovézt si něco unikátního, co v Čechách neseženete a prostě je to taaak pěkné. Na slevy jsem v Sydney čekala už od našeho příjezdu. Nabídka obchodních řetězců s módou je tu velmi pestrá a barevná, že se nestačíte kochat (moc tomu však neodpovídá styl ulice, tady si vystačíte s obyčejnými bavlněnými šaty nebo šortkami, tílkem, žabkami a kloboukem). Slevy tu začínají, stejně jako například v Anglii, na Boxing day (25.12.) a lidé tu obchody opravdu berou útokem svátky, nesvátky. Tomuto šílenství jsem se však dobrovolně chtěla vyhnout a počkala si dva dny na regulérní pracovní den. I tak obchodní domy praskaly ve švech a já už v lehce přebraných zbytcích stále nacházela poklady a přivlastnila si několik skromných kousků. Ještě že máme váhový limit našich zavazadel, které už tak jsou přeplněné, jinak bych skončila s osobním bankrotem a autem plným oblečení a bot :-). Opět jsem si potvrdila, že všude se nakupuje lépe než v Praze, kde mám stále pocit, že se obchody bojí experimentovat a v obchodech vládne šeď a nuda.
Postřeh na závěr: Jen tak ze zvědavosti jsem nakoukla do pár obchodů i teď v lednu a téměř nic zajímavého ve slevě jsem už neviděla, jen opravdové zbytky a třeba jeden stojan na celý obchod. Lidé na tyto slevy čekají celý půlrok a pak obchody vezmou útokem hned první dny, takže kdo zaváhá, nic zajímavého už později neuloví :-). To je rozdíl od Čech, kde bych řekla, slevy tepají ještě celý první měsíc roku.

Podlehli jste taky nějakým slevám, myslíte, že stojí za to si na ně počkat?

Ovoce z celodenního pobíhání po obchodech.


18 komentářů:

  1. Mě se zatím vyrazit na lov nějak nepoštěstilo. Chybí hlídání a čas :-)
    Ale zato u tebe obdivuju překrásné úlovky. Obzvláště ty světlé šaty :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, byl to boj něco ukořistit :-) Jak tak čtu komentáře níže, asi jsi o nic nepřišla, když ses do víru českých obchodů nevypravila, možná nějaký e-shop..?

      Vymazat
  2. Krásné úlovky.
    Já také čekám na slevy, ale kdyby to znamenalo tlačit se v obchodech s celou Prahou, vynechala bych je...V Čechách si klidně počkám, tady žádné šílenství a vyprodaneé regály během dvou dnů nehrozí a člověk opravdu ušetří. Ale narvané obchody a strající se lidi, to není nic pro mě.

    OdpovědětVymazat
  3. Pruhovaný šatičky jsou nádherný! Jako Ali tady? Normální podvod. Do slev dali snad pět let starý věci, a když něco, co stálo za to, změnili původní cenu, nová sice byla nižší, ale třeba i vyšší než ta pravá původní. Hnus, nic jsem si letos ve slevách nekoupila:) Teda vlastně jednu věc - župan pro Domču s kapucí jako Dalmatin - tři stovky namísto 750 v M&S, tak to jsem měla radost, to zase jo:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to je fakt, tyhle podvody znám a vždy prohlížím cenovky. U M&S se mi to ještě nestalo a taky jsem tam letos ulovila kousky pro dceru.

      Vymazat
    2. Díky Iri :-) No tak to je fakt děs, to nestačí, že se u nás prodávájí už tak ty horší kolekce, ale ještě takový podvody? Hnus, to bych taky bojkotovala :-)

      Vymazat
    3. Chtěla jsem po kolegovi, co dělá maloobchod, ať to napíše, ale prej nejsou důkazy:))

      Vymazat
    4. Tak jsme byla dnes v Tescu na Národní (My) a tam mají dole boty od Clarks. Mě se moc líbí a když jsem koukala na cedulku slevy, hned jsem k nim vykročila. Zarazila mě, ale ona zlevněná cena: 1.499,-Kč, protože jsem si pamatovala, že tak nějak stály před slevami...no, podívala jsem se blíže a zjistila, že červený štítek lákající k nákupu a označující zboží ve slevě, jen přelepoval původní bílý s tou samou cenou. Ptala jsem se prodavačky, zda se tedy těch 50% odečítá z té ceny ona mi dovětila, že ne, že mají červenou cenu, tedy novou zlevněnou....to už jsem se musela smát a na můj dotaz, jaká to je sleva ze 1.499,- na 1.499,-,se prodavačka zamračila a tvářila nechápavě....možná si příště nechám zavolat vedoucí.

      Vymazat
    5. Iri: no stačí zajít do nějakých obchodů a důkazy by byly, nebo informovat ČOI nebo něco takového? V novinách jsem o tom ale už dost četla, tak to možná zas taková novinka pro něj není :-)
      Nespokojená: Tesco je na takovéto "slevy" odborník :-)) Ještě že jsou tak prozíraví lidé jako Ty a nenechají se napálit, toho vedoucího bych klidně zavolala, ať se něco děje :-)

      Vymazat
  4. Tý jo, tak já házím kamenem! Jsem tak nepraktická, že skoro nikdy se mi nepodaří nic ulovit ve slevě. Naopak teď jsem třeba dceři pořizovala oblečení na sjezdovky. Z toho zlevněnýho jí pochopitelně nic nebylo. Ale článek suprovej!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jak na potvoru bývá a obchody na to vsázejí, že si ze slevněnýho nic nevyberem a pak si pořídíme něco z nových kolekcí.. Ale do oblečení na sjezdovku se určitě vyplatí investovat :-)

      Vymazat
  5. Ahojda. Moc se mi líbí tvůj blog! Ráda bych Tě pozvala na můj web, který je zaměřen především na poruchy příjmu potravy, ale pozor- ne thinspo, ba právě naopak.Najde tam recepty, které nikde jinde nenajdeš..převážně clean eating, tipy, články postřehy...a v brzké době se rozjede projekt na pomoc lidem s PPP, jen čekáme s kamarádkou, kdy ho schválí krasna.cz. Na blog určitě mrkni, každopádně si tam najdeš to "svoje". A pokud by se ti u mě opravdu moc líbilo, můžeš se přidat mezi mé Followers aneb pravidelné čtenáře (v levém sloupci mého blogu). Přeju krásný zbytek dne. Andie xoxoxox

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, díky za pozvání, blog je určitě netradiční a zajímavý :-)

      Vymazat
  6. Tak já teda taky házím kamenem (ale ne, neboj, neukamenovala bych tě), připadá mi zbytečné kupovat něco, co nepotřebuju, jen proto, že je to ve slevě. No a protože teď zrovna nic nepotřebuju, tak není co řešit. Navíc ty davy lidí, tomu se fakt ráda vyhnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já potřebuju stále něco :-) Závidím, že nemáš tu potřebu si něco koupit, to já trpím, když chodím kolem těch krásných výloh :-)

      Vymazat
  7. Dobré úlovky:-)) Já se letos celkem krotím, až jsem z toho sama překvapená!!:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takto tě obdivuju, to já moc nedokážu se krotit..i když vlastně teď musím, mám stop stav nakupování, kufry máme narvané až až!

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.