11. září 2013

«Nákupy» Dětská dřevěná kuchyňka

Když se doma vznesla otázka, co dcerce pořídíme k jejím druhým narozeninám, odpověď byla celkem jasná - dětskou kuchyňku. Jelikož kdykoliv doma vařím, hned se hrne mi asistovat. A to tak, že vezme hrnec, hodí tam pár plyšáků a míchá je vařečkou, dává mi brambory od hlíny mezi ty umyté, nebo pečlivě připravuje podmínky pro zadělávání těsta, když rozsypává mouky po podlaze a kypří je vodou z konvičky. Prostě kuchtění má v krvi od malička :-) Sice ještě musí vypracovat ty správné postupy, ale je na správné cestě, s novou kuchyňkou určitě.


I když jsme věděli, že pořídíme kuchyňku, otázka byla kterou? Na trhu je jich totiž nepřeberné množství, tak babo raď. Stanovili jsme se tedy parametry, které by měla splňovat: dřevěná, s dřezem, sporákem a ideálně i troubou. Celkem se mi líbila ta profláklá z IKEA, kterou mají v každém dětském koutku, ale přeci jenom mi její cena přišla trošku přemrštěná. Hledala jsem tedy dál. 

Pod dlouhém brouzdání internetem a zvažování všech pro a proti se vítězem stala dřevěná Dětská kuchyňka s příslušenstvím od firmy Bino. Splňovala naprosto vše, co jsme hledali a navíc její součástí bylo i nádobí. Takže značka ideál. A co na ni říkala naše malá kuchařka? Jak vidíte na fotkách, byla z ní naprosto nadšená! Stále otvírala troubu, dávala tam něco péct (součástí balíčku jsou i atrapy jídla jako je kuře, paprika atd.) a kroutila knoflíky na sporáku, které vydávají takový ten křaplavý zvuk.Ty ji samozřejmě i kvůli hlučnosti bavily nejvíce. 


Takže doma mi teď roste vážná konkurence ve vaření a pečení. Naposledy upekla třeba banán. Chválila jsem ji, jak ho rychle snědla a odpoledne jsem ho pak našla v troubě, no po kom to má? Časem tu třeba najdete i pár receptů od ní, třeba medvídek na mrkvi zní skvěle, co říkáte?

Kuchyňku jsem zakoupila v obchodu Hrackarna.cz.


Tento příspěvek najdete i na mých nových stránkách: 

MAMOU-STYLOVE.CZ


kde také naleznete všechny moje nové články.


15 komentářů:

  1. Jsme moc rádi, že Vám kuchyňka z naší Hračkárny vyhovuje :-) Dcerce přejeme spoustu zábavy a fantazie. Medvídek na mrkvi vejde rozhodně do dějin české kulinařiny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je bezvadná, věřím, že o další chutné recepty nebude nouze :-)

      Vymazat
  2. Moc hezka kuchynka! Osobne se mi ty drevene libi mnohem vic, nez jakakoli plastova.
    My planujeme kuchynku pro dcerku k letosnim Vanocum a moc se mi libi detske jidlo z filcu, takze uz mam dlouhy, predlouhy seznam o co se budu pokouset na sicim stroji. :-)
    Tak at kuchynka dobre slouzi! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plastovou jsme do domu nechtěli, těm dřevěným se nevyrovnají...Já zase pokukovala po takových těch hadrových zeleninách a ovoci, filcové ušité od maminky bude určitě ale nejlepší! Děkujeme, snad nám malá dračiče brzo neukroutí ty knoflíky a další součástky :-)

      Vymazat
  3. Ta je krásná:-) Mládě mi také pomáhá s vařením, tak jsem o kuchyňce taky trochu přemýšlela...I když je to spíš dívčí záležitost, tak dětských koutcích atd. hned běží do kuchyňky a vaří:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že když to má jakákoliv tlačítka a kroutící kolečka, tak to baví i kluky. Co víš, třeba z Mláděte vyroste schopný kuchař, ten se nikdy neztratí!

      Vymazat
  4. Kuchyňka vypadá parádně! A kvituju použitý materiál - dřevo - taky ty plastové nemusím! A ta cena je více než sympatická!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je super, ve skutečnosti vypadá mnohem lépe než na obrázku, úplně jsem žasla, co všechno umí :-)

      Vymazat
  5. Ta je super! Az Erwin poporoste, rozhodne mu taky nejakou poridime. A tohle je horky tip. Chci z nej vychovat muze 21. stoleti! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ach, já ji tak moc chtěla, když jsme byla malá. Nakonec jsem dostala smaltované nádobí ze starožitné sbírky ještě z první republiky a za dozoru dospělých jsme vařila pravě jablečné skořicové kompoty =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smaltované nádobíčko jsem jako malá taky měla, ale naštěstí jsem ho mohla plnit hlínou a kamínky ze zahrádky :-) Tak aspoň jsi teď přebornice na kompoty, opravdu dobré umí málokdo ;-)

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.