Ano, opět dýně :-) Chci si je užít, jen co to jde, a navíc mi od minula zbylo dýňové pyré, tak jsem ho chtěla do něčeho použít. Tyto muffiny chutí i nadýchaností lehce připomínají perník a drobenka jim dodává na křupavosti a delikátnosti. Řekla bych, že vlastně cokoliv s drobenkou je hříšně dobré, souhlasíte se mnou?
Pokud už máte v zásobě dýňové pyré (případně by možná šly použít dětské dýňové přesnídávky), jsou navíc velmi rychlé a jednoduché. Když si k nim uvaříte chai tea latte, nedokážu si představit lepší kombinaci :-)
Chtěli byste ještě další dýňové recepty, nebo už jste jich přejedení?
Chystám se ještě na sušenky a určitě i něco slaného, ale nechci vás s tím nudit, tak mi prosím napište, jak jste na tom s dýněmi vy a jestli stojíte o další recepty ;-)
- 1 a 1/4 hrnku celozrnné mouky pšeničné nebo špaldové
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva (bezfosfátového)
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžíce perníkového koření
- 2 vejce
- 1 hrnek dýňového pyré
- 1 sklenička jablečné přesnídávky
- 1/4 hrnku mléka
- 1/4 hrnku bílého jogurtu
- 1 lžička vanilkové esence
Drobenka:
- 1/4 hrnku celozrnné mouky
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 1/4 hrnku třtinového cukru
- 2 lžičky mleté skořice
- 1/4 hrnku másla pokojové teploty nakrájeného na malé kostičky
Postup:
1. Rozehřejte troubu na 180°C a nechystejte si máslo, aby mezi tím hezky změklo.
2. Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience.
3. Ve střední míse spojte všechny mokré suroviny včetně vajíček a ze všeho ušlehejte jemný krém.
4. Mokré ingredience přidejte k těm suchým a rukama vypracujte těsto. Mělo by být lehce řidší.
5. Formičky na muffiny naplňte těstem (cca do 3/4).
6. Připravte si drobenku: smíchejte všechny ingredience a rukama zpracujte, aby se máslo spojilo se vším suchým až vzniknou takové malé hrudky.
7. Muffiny posypte drobenkou a dejte péct do trouby cca na 30 minut, těsto by nemělo ulpívat na špejli.
8. Nechte je vychladnout a pusťte se do nich ;-)
Původní recept: Simplylovefood.com.
8. Nechte je vychladnout a pusťte se do nich ;-)
Původní recept: Simplylovefood.com.
Jéé, ty vypadají naprosto úžasně! :P
OdpovědětVymazatA ty ingredience se mi moc líbí. Jak někde vidím perníkové koření, hned mi to připomene Vánoce. Už aby byly, těším se na pečení perníčků. :D
Dekuji Kriss :-) Na pernicky se taky moc tesim!
VymazatDýně máme z bedýnek a máme jich hodně, takže jsem vděčná za každý recept. Krásné fotky! Člověku se hned sbíhají sliny...
OdpovědětVymazatMarusko diky, dyne jsou skvela vec, daji se z jich delat same dobroty :-)
VymazatHmmm nádherně nadýchané :) moc se ti povedly:)
OdpovědětVymazatDekuji :-)
VymazatVypadá to velice krásně, ve spojení s perníkovým kořením jsem dýni ještě nezkoušela, super :-) Já se o víkendu chystám na dýňový koláč.
OdpovědětVymazatDynovy kolac zni skvele! S pernikovym korenim jde dyne ruku v ruce :-)
VymazatDýňové!! Mňam!:-) Skvělá inspirace, vážně:-)) V další várce je rozhodně zkusím!
OdpovědětVymazatTak at chutnaji!
Vymazat