7. června 2012

Nejvíc kokosové muffiny

Pokud máte rádi kokos, toto je recept přímo pro vás vyšitý. Dlouho jsem nic nepekla, hlavně kvůli mé intoleranci na vajíčka, kterou jsem zjistila nedávno (viz můj starší příspěvek), a celkově se  mi ani v těch vedrech nechtělo.
Tyto muffiny, které jsem našla na tomto blogu, jsou velmi jednoduché a potěší i příznivce zdravé stravy, i ty co si hlídají svoji linii. Nejsou příliš sladké, takže po nich nepřiberete a nemusíte se bát, že budete mít zalepený žaludek :-)

A teď k receptu....Co budete potřebovat:

110 g panenského kokosového oleje (seženete třeba v DM drogerii, krásně voní a dá se mazat i na tělo :-)
95 g hladké mouky
60 g jemné celozrnné pšeničné mouky
1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
1/4 lžičky soli
230 g tučného řeckého jogurtu, nejlépe pokojové teploty
65 g třtinového cukru
1 větší vejce, nejlépe pokojové teploty
1 lžička vanilkového extraktu
100 g strouhaného kokosu
+ můžete přidat cca 4-5 čtverečků hořké čokolády rozlámané na malé kousky



Postup:

Nejprve si rozpečte troubu na 190°C. Rozpusťte kokosový olej v malém kastrůlku (rozhodně ne v mikrovlnce) a dejte ho odstát. V jedné větší misce si smíchejte suché ingredience: mouky, prášek do pečiva a sůl + přidejte půl hrnku strouhaného kokosu. Měla by vám zbýt ještě trocha kokosu na závěrečné posypání...V další míse smíchejte mokré suroviny: vajíčko, cukr, kokosový olej, jogurt a vanilkovou esenci. Následně tuto misku vlejte do té se suchými ingrediencemi a vše dobře promíchejte. Můžete vsypat i čokoládu. Zpracované těsto dejte do formiček na muffiny (vyšlo mi to na 10 ks) a na konec je posypte zbylým kokosem. Mělo by to vypadat zhruba tak jako na obrázku výše. Vložte do trouby a pečte cca 20 minut. Podávat můžete se zbylým jogurtem, zakysanou smetanou nebo ještě teplé se zmrzlinou ;-)

Dobrou chuť!




Jak jste na tom vy s kokosem, máte věci z něj rádi?

5 komentářů:

  1. Jé, já miluju kokos, tohle je recept pro mě jak dělaný. Akorát nemám formičky na muffiny, nepeču je, tak přemýšlím, jestli by to šlo udělat i jako normální buchta. To by snad mělo být jedno, ne?

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jsem ráda, že jsem se Ti trefila do chutí :-) No buchta by snad šla, ale raději bych ji pekla dýl, přeci jen ty malé muffiny jsou rychleji propečené, a surovin bych dala dvojnásob. Z tohoto jsem vyrobila 10 muffinů, což není moc a to by byla hodně chudá a malá buchta :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to máš pravdu, bude to chtít asi trošku upravit, ale rozhodně to musím zkusit.

      Vymazat
  3. No teda...naprosto zbožňuju kokos! Ještě bych přidala čokoládu, ale tohle je geniální a hned o víkendu je vyzkouším, skvělý tip, díky:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čokoládu jsem taky přidala, při zakousnutí příjemně překvapí :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.