4. února 2013

11 kosmetických produktů, které mě v Austrálii dělají hezčí


kremy a zkraslovadla na plaz

1. Natio Tinted Moisuriser SPF 20
Tímto tónovacím krémem se mažu téměř každý den - na procházky, do parků i na nákupy. Celkově tady v Austrálii používám minimum make-upu, takže mi stačí pouze tento základ + tvářenka + tužka na oči + řasenka. Sice nic moc nekryje, ale koho by tady na dětských hřištích zajímala moje perfektně vyhlazená tvář? :-) Disponuje vysokým SPF, takže už nemusím používat opalovací krém na obličej. Když výjimečně jdeme na večeři nebo do města, tak dávám přednost Clinique anti-blemish solutions makeupu, nebo oba smíchám.

2. Korres Mandarin Lip Butter Stick SPF 15
Skvělá tyčinka na rty, výborně hydratuje i vyživuje a navíc má SPF, takže jsou i moje rty chráněny. Vybrala jsem si ji v odstínu růžové, která skvěle koresponduje s opálenou pokožkou.

3. Lee Stafford Flat Iron Protection Mist
Tento sprej jsem si pořídila jako ochranu vlasů před vysoušením ze žehlení. A nakonec si tu vlasy žehlím minimálně, myslím, že sluníčko je vysušuje už tak hodně. Alespoň že sprej chrání i před slunečními paprsky, takže si ho na vlasy stříkám po každém umytí a vlasy slunečným podnebím netrpí.

4. Clinique Clarifying Lotion 3
Tuto pleťovou vodu jsem si koupila na letišti. Už dlouho jsem o ní přemýšlela a na letišti byla za celkem přijatelnou cenu, tak jsem do ní šla. A nelituji, stala jsem se na ní závislá! Vůbec nevysušuje, jak jsem se díky obsaženému alkoholu bála, a pleť se mi po ní zlepšila (nebo kvůli slunci, těžko říct :-).

5. Batiste Dry Shampoo
Díky teplu a vlhčímu ovzduší se mi vlasy mastí ještě více než doma a umývat si je každý den odmítám, takže volím tuto alternativu. Suchý šampón je zbarvený do hněda, přímo pro brunety, hezky voní a vlasy po něm vypadají svěže.

6. Elizabeth Arden Hydrating Mask
Bez hydratační masky bych se tu neobešla, pleť mám více vysušenou a potřebuji ji hydratovat mnohem více, než jsem zvyklá. Tuto masku jsem si pořídila už po druhé a zdá se mi ze všech, které jsem zatím vyzkoušela, nejlepší. Pleť je po ní jemňoučká a vláčná jako kůže mojí dcerky :-).

7. Sanoflore Essence Merveilleuse
Pleťový olej určený na noční péči. Olejům jsem se vždy kvůli své mastné pleti vyhýbala, ale zbytečně. Tento olej se nádherně vstřebá a pleť po mastnotě nemá ani stopy. Bojuje proti vráskám, což je fajn, jen bych na noc potřebovala i více hydratace, kterou nezajistí. Takže ho někdy střídám s 24h Wild Rose krémem od Korres.

8. Reef Coconut Body Butter
Úžasné a voňavé tělové máslo s obsahem Aloe Vera, bambuckého másla a vitamínu E. Po opalování i bez něj hotový balzám na moji kůži.

9. Sante Sun Cream SPF 20
Tento pleťový opalovací krém jsem si obstarala už v Čechách na léto a nakonec ho moc nevypotřebovala, tak jsem jej zabalila do Austrálie. I když se radí si sem opalovací krémy z Evropy nevozit a pořídit si je až tady, protože jedině tu seženete krémy přizpůsobené ostrým slunečním paprskům pronikajícím ozónovou dírou, já se s ním ještě nespálila. Má celkem hutnou konzistenci a pleť je po něm trošku bělejší, ale aspoň mám pocit, že pořádně chrání. Používám ho, když jdeme vyloženě na pláž nebo k bazénu.

10. Reef Dry Sun Tan Oil 30+
Intenzivně po kokosech vonící olej na opalování s nejvyšším možným SPF 30+. Kůže se po něm hezky leskne a jediné co bych mu vytkla, že je trošku mastnější.

11. Clinique Even Better Eyes
Tento podle mnohých recenzí i blogů zázrak zmizíkující kruhy pod očima jsem si taktéž pořídila na letišti. Prostě jsem ho musela vyzkoušet. A po dvouměsíčním používání 2 x denně ho mám již vypotřebovaný (má pouze obsah 10ml!) a tmavé kruhy se na mě každé ráno stále usmívají. Takže v mém případě mohu říci: NEFUNGUJE! Navíc mám raději krémy na oči s hustější konzistencí, které mi dávají pocit, že jemnou kůži pořádně vyživí i hydratují. Bez krému na oči bych se však neobešla a protože mi bylo líto jej vyhodit, mazala jsem se s ním alespoň "pro ten pocit" v Austrálii celé dva měsíce. No což, jdu se porozhlídnout po jiném krému na oči, nějaký tip?

Jaké kosmetické vychytávky na dovolených používáte vy?

4 komentáře:

  1. Těším se na dobu, až budu potřebovat opalovací krémy! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Občas je to i trochu na obtíž, mazat se pokaždé než jdeš ven, ale zase lepší než se zahalovat do kulichů a péřovek, to jo :-)

      Vymazat
  2. Super tipy, hodně mě jich zaujalo! :) Závidím Ti to sluníčko, tady opět nasněžilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, to jsem ráda :-) Snad se brzy dočkáš a v Čechách taky vykoukne, jaro se blíží, tak určitě s ním i to sluníčko :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.