31. května 2013

«Recept» Mrkvové sušenky s cheesecakeovou polevou

Máte rádi mrkvový dort? Jestli ano, tak budete zbožňovat i tyto sušenky. Navíc obsahují téměř samé dobré věci, takže je mohou i děti. Bála jsem se, co na ně řekne muž, když z nich čouhají kousky mrkve, a nakonec jsem měla problém ho odehnat od plechu :-)


Ingredience:

Těsto
1/4 hrnku másla
1 vejce
1/2 hrnku třtinového cukru
1 kostka 100g lučiny
1 lžička vanilkové esence
1 lžička skořice
1/2 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
špetka jedlé sody
špetka soli
1 vrchovatý hrnek na hrubo strouhané mrkve
1 hrnek špaldové mouky jemné (může být i půl hrnku celozrnné)
1/2 hrnku jemně mletých mandlí (nebo i jiných nasekaných ořechů, záleží, jestli je chcete dávat i dětem)

Poleva
1 hrnek hroznového cukru (Glukopuru)
60g krémového sýru (lučiny)
30g másla
3 lžíce mléka

Postup:

1. Rozehřejte si troubu na 180°C a dejte do menšího hrnce rozpustit máslo. Až bude jemně vonět, tak ho dejte bokem.

2. Ve větší míse vyšlehejte vejce s cukrem do jemné konzistence. Následně přidejte lučinu, vanilkovou esenci, skořici, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl a opět důkladně promíchejte. Pak přidejte mrkev a rozpuštěné máslo a rukama vše prohněťte.

3. Přisypte mouku a mleté mandle. Celé těsto důkladně promíchejte.

4. Pomocí lžíce dávejte těsto na pečícím papírem vystlaný plech (nebo vymazaný máslem, když vám jako mně pečící papír zrovna dojde :-)) a tvarujte z něj malé placičky. Vyjde to na cca 2 plechy

5. Pečte 15 - 20 minut lehce dozlatova. Sušenky budou trošku měkké, neměly by úplně ztvrdnout. Nechte je alespoň 15 minut vychladnout.

6. Připravte si polevu: rozpusťte máslo, přidejte do něj cukr, sýr a mléko a ušlehejte na hladkou směs.

7. Až sušenky vychladnou, můžete je potírat polevou. Nechte polevu zatuhnout a uchovávejte na chladném místě (v lednici).

 

Původní recept: bakersroyale.com

Ještě připomínám, že zítra bude končit sledování blogů přes Google Reader, tak si mě prosím přidejte třeba do Bloglovin. Všem svým věrným čtenářům děkuji ;-)

9 komentářů:

  1. ty vypadají nádherně! A parádní nápad dát polevu i na sušenky! Jako pohoštění pro návštěvy to musí být exkluzivní! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě ta poleva tomu dodá tu správnou chuť, že i páni si nevšimnou té mrkve :-)

      Vymazat
  2. Super, jestli to zvládnu, mohla bych je upéct na narozky.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;-) Určitě zvládneš, není to moc těžký :-) Já možná taky přinesu něco dobrýho ;-)

      Vymazat
  3. Mňam! To musím vyzkoušet! Mrkvový miluju a nejvíc právě tu polevu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu polevu jsem vyškrábávala z misky a ujídala, velká mňamka!

      Vymazat
  4. Mrkvový dort miluju!! Díky za recept:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.