13. září 2013

«Recept» Narozeninový dort a makronky

Dneska jsem se Vám chtěla pochlubit s jahodovým dortem, který jsem dělala pro dceru. Byl to však první pokus a ještě ho musím trošku vyladit. Po vzhledové stránce mi totiž moc dobře nedopadl. Chuťově však byl dokonalý. Takže ho určitě ještě někdy chci vyrobit. A pořídit i jeho fotku :-) 

Připravovala jsem ho podle receptu  z apetitu a zaujal mě jednak složením, které je zcela vhodné pro děti, a druhak i jednoduchou přípravou. Takže jestli se v nejbližší době chystáte něco slavit, určitě ho taky vyzkoušejte. Třeba se Vám povede vizuálně lépe než mně :-) 

Tip: Korpusy bych udělala dva (po rozříznutí tím pádem čtyři) o co největším průměru. Ten z receptu byl celkem malý, takže když už dort děláte, zastávám názor, že by měl být opravdu velký :-) Krému z receptu vznikne opravdu hodně, mně ho dost zbylo. Když uděláte více korpusu, myslím, že to bude tak akorát. Přidat tvaroh nebo mascarpone můžete vždy. S jahodami ale nešetřete ;-)


Na rodinnou oslavu jsem ještě připravovala makronky. Ty už se povedly lépe, kdo mě sleduje na Instagramu (@mamoustylove), mohl je už vidět :-)


Postupovala jsem podle tohoto videa níže, které je naprosto blbuvzdorné. Popisuje vše krok po kroku a když postup dodržíte, určitě se vám také povedou. Jen v troubě jsem je nechala o 5 minut déle než bylo doporučováno. Jako náplň jsem použila zbylé mascarpone s jahodovou marmeládou, která ho i krásně obarvila, takže nebylo potřeba žádných chemických barviv.



Co na oslavy chystáte vy, máte nějaké své oblíbené recepty? 


Zdroj horního obrázku: apetitonline.cz

8 komentářů:

  1. Dort i makronky vypadají skvěle! Jdu si projít recept, v listopadu nás čeká oslava třetích narozenin:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Týýjo Mláděti už táhne na 3? Já myslela, že je mladší, to to utíká :-)

      Vymazat
  2. Nás čekají v říjnu narozeniny teprve první, mám v plánu nějakou variaci na cheesecake. Tak uvidíme, jak vyjde. Ty makronky vypadají slibně ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Very beautiful :) Amazing recept ;)

    I follow you beautiful blog. I hope you will follow me back and I will wait for you in my blog www.gabusiek.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. mas naozaj insirativny blog.
    presla som si uz vacsinu clankov a musim povedat, ze ked raz budem mama, chcem fungovat podobne ako ty:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.