19. června 2012

Kapitáne, až na Slapy!

O víkendu jsme přemýšleli, co s dcerkou podniknout a kam v tom vedru vyrazit. Přítel dostal skvělý nápad vydat se parníkem na Slapy. Z Prahy přes víkendy a svátky vyjíždí pravidelně v 8:30 a na Slapy se dostanete cca 12:30. Čtyřhodinová jízda se nám zdála dlouhá a nechtělo se nám tak brzy vstávat, tak jsme se nalodili až po cestě ve Štěchovicích a bohatě to stačilo. Ze Slap jsme si pak udělali výlet zpět pěšky, ale je možné plout i na parníku. To nám přišlo zbytečné, proč si místo toho neudělat příjemnou procházku s kočárkem lesem do kopce, že? :-) Přálo nám i počasí a obávané tropy naštěstí nepřišly, takže jsme nemuseli z čela stírat pot. Pokud hledáte netradiční výlet s mírným dobrodružstvím, určitě doporučuji! Plavební řád s detailní trasou parníku naleznete na těchto stránkách.

A když na parník, tak jedině stylově - v námořnické proužkované sukni a se širokým kloboukem, který tvář ochrání před rozpálenými slunečními paprsky.

Top H&M, sukně votocvohoz.cz, sandálky Asos, přívěšek na krk Tally Weijl, náramek Etsy.com, klobouk Reserved
  







Máte zkušenosti s plavbou parníkem po Vltavě? A celkově, jaký máte vztah k lodím?


6 komentářů:

  1. Před pár lety jsem jela s kamarády na Slapy a zpět, bylo to prima, ale s děckem by to bylo dlouhé. Jet ze Štěchovic a zpátky pěšky mi přijde jako výborný nápad:).

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná sovička:) No sice jsem z Prahy,ale nějak mě lodě celkově asi netáhnou, takže jsem ještě nejela:) Leda přívozem s kolem a to bylo fajn :)))))

    OdpovědětVymazat
  3. Kapitánko, musím konstatovat, že ti to na parníku náramně slušelo. Absolutně božský, uvolněný a šik! Takovou sukni si taky přeju. Jsi okouzlující! Já jsem milovníkem lodí, parníků a vody obecně, takže moje zásoby pruhovaných šatů a triček tvoří čtvrtinu skříně. Ale takovou sukýnku ještě nemám ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Vivi :-) Tu sukni jsem náhodou objevila na votocvohoz a musele ji mít, pruhované věci patří také k mým oblíbeným :-)

      Vymazat
  4. Moc pěkný, vážně ti to sluší, ale na mě by ta sukýnka byla moc dlouhá:/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.