1. listopadu 2012

Krémy na obličej Korres - hop nebo trop?

Jak víte, poslední dobou dávám přednost spíše přírodní kosmetice. Nedávno mi došla téměř celá moje kosmetická výzbroj a tak jsem využila Marianne dnů a zavítala do prodejny přírodní řecké kosmetiky Korres, kde jsem si pořídila hned dva krémy - denní hydratační a na oční okolí. Zhruba po měsíčním testování a dennodenní aplikaci krémů jsem vypozorovala jejich účinky i neúčinky. Čekala jsem, že budou zhruba na stejné úrovni (kvalitní), ale o to víc mě překvapilo (nebo spíše zklamalo?), že jeden z nich bych si už nikdy více nekoupila a do druhého jsem se přímo zamilovala. Který je tedy ten zatracený a který ten vyvolený?

Oční krém Evening Primrose Fine Lines & Dark Circles


Tento oční krém slibuje vyhlazení jemných vrásek a zmírnění kruhů pod očima. Hlavně mě zajímal ten druhý faktor. Krém má celkem hutnou konzistenci a dlouho se vstřebává. Na oční okolí preferuji spíše lehčí a rychle absorbující emulzi, takže v tomto ohledu žádná sláva. Krém jsem aplikovala 2x denně - ráno a večer a celý měsíc pozorovala, jestli se mi vyhlazují jemné vrásky pod očima či nějakým způsobem mizí kruhy pod očima. Nic z toho se nekonalo. Abych nevyzdvihovala pouze jeho nevalné vlastnosti, musím zmínit alespoň nějaká jeho pozitiva. Krém má ochranný sluneční faktor SPF6, takže máte alespoň pocit, že vás chrání přes působením slunečních paprsků, a díky své hutnější textuře celkem zvláční jemnou pleť pod očima i během chladného počasí. Jak jsem už psala, u krémů na oči hledím především na jeho schopnost zatočit s kruhy pod očima a se známkami únavy, v čemž totálně propadl. Je mi to líto, čekala jsem od něj více, značku Korres mám ráda, ale toto se nepovedlo. Hodnotila bych ho tak 2 z 10.

.......................................................................................................................

Hydratační krém Wild Rose 24-H Moisturising Brightening Cream pro mastnou až smíšenou pleť

 

Už od puberty mě trápí problematická pleť a jediné období, kdy jsem měla tváře jak porcelánová panenka bylo těhotenství a zhruba půl roku po něm. Pak nastal neočekávaný boom všech možných i nemožných útvarů na mé tváři a já opět rozkvetla. Ach ty hormony. Zvykla jsem si už svoji pleť hýčkat trošku hutnějšími krémy a přípravky na problematickou pleť vyřadila. Teď se opět smiřuji s tím, že moje pleť nebude nikdy jak ze žurnálu a nesnese jen tak lecco. Hlavně né těžké krémy a oleje. Jenže najít takový krém, který by dokonale hydratoval, bojoval s vráskami a dodával pleti nezbytné minerály a vitamíny a zároveň byl lehký jako pírko tak, aby neucpával póry, je celkem oříšek. Tento 24 hodinový hydratační krém s olejem z divokých růží a výtažky z pouštní rostliny imperáty válcovité, kůry bílé vrby a kurkumy mě svou lehkostí, jemností a bleskovou absorbovatelností v prodejně tak nadchl, že jsem si řekla, že do něj půjdu. Krém navíc obsahuje vitamín C, takže i pleť rozjasňuje a zmizíkuje známky únavy. Můžu vám říct, že pokaždé, když ho na svoji pleť aplikuji, je to jako balzám. Okamžitě cítím, jak se do mojí pleti lehce vpíjí a rozzařuje ji. A po mastnotě ani stopy. Navíc krásně voní po růžích, takže mám pocit, jako bych měla v koupelně každý den natrhané čerstvé růže. Jelikož je krém 24-hodinový, lze ho aplikovat i na noc. Nemám mu co vytknout, takže ode mě dostává plný počet 10 bodů a v mé koupelně si získává čestné místo.


Máte se značkou Korres zkušenosti? Vlastníte od ní nějaký produkt, který byl stál za vyzkoušení?



11 komentářů:

  1. Od téhle značky jsem ještě nic nezkoušela, ale určitě ji jednou otestuji.

    OdpovědětVymazat
  2. Měla jsem pleťovou masku s jogurtem, která byla celkem k ničemu a pak krém s tymiánovým medem - krásně voněl a na pleti byl moc příjemný, nicméně žádné blahodárné účinky jsem nepozorovala. Aź pojedu do Řecka, určitě si zase něco od Korres přivezu, ale kupovat to tady mě vlastně neláká.

    OdpovědětVymazat
  3. Přes odkazy na Originální české blogy jsem se proklikala až sem a hned tu vidím užitečný tip. Vzhledem k tomu, že jsem taky majitelkou problematické pleti, tak mě hydratační krém zaujal a zřejmě ho vyzkouším. Super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší, že tě tě můj příspěvek zaujal a byl k užitku. Krém je fakt strašně lehoučký, takže pro naši problematickou pleť ideální ;-)

      Vymazat
  4. Díky za tipy, ten s růžema si musím pořídit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt báječnej a tak krásně voní :-) Myslím, že ho dělají i na ostatní typy pleti ;-)

      Vymazat
  5. Hmm, škoda toho očního krému... :-( Ale ten druhý možná vyzkouším, díky za tip!

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro někoho možná bude dobrý, ale mně na kruhy pod očima nezabral :-/

      Vymazat
  6. ja mám rada balzamy na pery - ale kedze mam podobne problemy s pletou (ach, ako som len dufala ze po puberte zmiznu), urcite vyskusam ten ruzovy krem! Dakujem za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Na tvůj blog jsem narazila přes vyhledávač (něco s Korresem), a tak jsem si se zájmem přečetla recenzi na tyto dva krémy,protože ani jeden jsem ještě nezkoušela. Jsem ráda, že jsem si ten na kruhy pod očima nekoupila (jak slepice po flusu jdu po všem, co má zmizíkovat kruhy pod očima). Ale ten rozjasňující mám úplně ten samý a teprve se ho chystám používat, tak jsem ráda, že jsem si ho koupila. Každopádně mě zaujalo víc článků, než jen tento.

    Jinak já mám Korres moc ráda a jestli se budeš chtít nechat inspirovat, tak se jukni ke mně na tyto dva články. oba jsou celé o Korresu a o tom, co mám jsem od něj zkusila.

    http://therezka-my-world.blogspot.cz/2012/07/kosmetika-korres-part-i-telova.html
    http://therezka-my-world.blogspot.cz/2012/08/kosmetika-korres-part-ii-pletova.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Korres mám taky ráda, ale bohužel né vždy jsou jejich produkty vydařené, viz tento oční krém, nebo i tvářenka, kterou jsem si nedávno koupila a tak strašně se drobila, že mi vydržela dva měsíce! ALe to jsou snad vyjímky a jinak jsem s nima spokojená :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.