17. dubna 2013

«Tip» Adoptujte si svoji panenku

I v dospělosti si můžete bez infantilního pocitu pořídit panenku. Ba co víc, když si ji zakoupíte, uděláte dobrý skutek a možná i zachráníte jedno dítě. UNICEF v rámci své kampaně nabízí k prodeji ručně vyráběné hadrové panenky, které když za 600 Kč "adoptujete", zajistíte naočkování dětem v rozvojových zemích proti šesti hlavním smrtelným dětským chorobám (spalničky, záškrt, černý kašel, tetanus, tuberkulóza a dětská obrna). Každá panenka zastupuje skutečné dítě, které obdrží tuto vakcinaci a tím se u něj sníží riziko onemocnění těmito závažnými nemocemi. To už mi přijde jako pádný důvod, proč se obohatit o dalšího člena rodiny a pozvat ho třeba i k sobě do vyhřátého pelíšku ;-). Panenky si můžete zakoupit na této stránce, kde se i o kampani dozvíte více.

U nás v posteli to už jiskří, aby námořníkovi Pepovi nebylo smutno, pořídili jsme mu sličnou slečnu Amélii s kočkou. Sluší jim to spolu, co říkáte?



2 komentáře:

  1. Děkuju za připomenutí. O panenkách jsem už slyšela, ale jako na spoustu dobrých věcí bohužel zapomněla. Přijde mi to i jako dobrý dárek :-)
    K našim dvěma dětem by se zajisté taky dvě panenky hodily :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Máme doma "Klárku", je to náš andílek.
    A když už jsme u andělů - já zase doporučuji toto:

    http://www.dobryandel.cz/

    stačí jen málo ...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.