11. února 2012

Čokoládové orgie

Občas přijdou dny, kdy je potřeba si dopřát neošizené rozmazlování a pořádný relax...Prostě si užít takové ty ženské radosti, které nás navíc dělají krásnými. I když máte třeba jen hodinku či dvě, povzbudit smysly někdy musíte ;-) V poslední době (nejprve kvůli těhotenství a teď kojení) navíc objevuji krásy a sílu přírodní kosmetiky typu Lush či Body Shop. Snažím se do svého těla dostat co nejmíň chemie to jde (i když je to spíš boj s větrnými mlýny).

Včera byl jeden z těch dnů a já si užila ty pravé čokoládové orgie. Žádné výčitky nad nadbytečnými kily jsem však řešit nemusela. Podlehla jsem kouzlu čokoládové kosmetiky a koupila si pár voňavých zkrášlovadel. Jak si udělat báječný večer s touto sladkou dobrotou? Níže je pár tipů na produkty pro dokonalý čokoládový obřad od A do Z. Já jsem zase tak důsledná nebyla, ale kdo čokoládu opravdu miluje, jistě moje tipy ocení. Rozmazlování může začít!
 

 Správnou čokoládovou atmosféru si navodíte vonným aroma olejíčkem (http://www.aromis.cz/cokolada-ean025-skup1.php) nebo svíčkou  Airwick (seženete např. v DM)




Chybět nesmí čokoládový sprchový gel, např. Bourjois (seženete v Tescu nebo parfumerii Douglas) nebo Dermacol. 


 Při relaxaci ve vaně můžete hýčkat i svoji pleť - čistící čerstvá maska od Lush (http://www.lushcz.cz/e-shop/produkt/20427-cupcake.html?katID=), naprosto k sežrání! 


I vlasy by neměly být ošizené. Recept na domácí vlasovou čokomasku: V misce rozmíchejte 3 polévkové lžíce nízkotučného tvarohu s vlažnou vodou, aby vznikla hladká masa. Přidejte 1 polévkovou lžíci kakaa. Směs naneste rovnoměrně na vlasy. Nechte 10 minut působit a nakonec důkladně opláchněte. (zdroj: http://prozeny.blesk.cz)
 

Po báječné koupeli báječné tělové máslo od Body Shop (cena 150 Kč/ 50ml). Nemá chybu, silně návykové! 


Na hebké rtíky vláčný čokoládový balzám, např. Body Shop (180 Kč) nebo Lush (http://www.lushcz.cz/e-shop/produkt/20788-double-choc.html?katID=)

 
 
Vše můžete završit čokoládovým lakem na nehty - Chocolate Moose od O.P.I. (http://www.micky-nails.cz/index.php?main_page=product_info&products_id=1055)...

 
  ....a krásně hustou a krémovou horkou čokoládou s mátovou příchutí od Cioconat http://www.cajicky.cz/horka-cokolada-cioconat-mentolova-p152

Jakou čokoládu máte nejraději a kterým výrobkům z ní neodoláte?

11 komentářů:

  1. Skvělý nápad ... ale přece jen mléčná čokoláda rozpouštějící se na jazyku a následný cukr v krvi - to je osvědčená klasika. Píšu schválně mléčná, protože stejné extáze nejsem schopna dosáhnout se v současné době tak módní "120%" hořkou čokoládou :o).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Mléčná čokoláda se mnou dokáže taky pěkně zamávat, proto se jí raději vyhýbám a volím spíše tu hořkou s různými příchutěmi (třeba teď mám s pomerančovými kousky). Dám si čtvereček, dva a mám vystaráno. Mléčnou bych asi zdlábla na posezení, mor ;-)

      Vymazat
    2. Aha, Vy jste tenhle typ - pevná vůle apod. Tak to jo! Mám taky jednu kamarádku, která když má chuť na sladké, tak si dá krajíc chleba s čokoládou. Oběma se vám klaním! A závidím :o).

      Vymazat
    3. No snažím se, ale né vždy se to podaří, někdy mám taky slabou chvilku, kdy prostě chutě musím plnohodnotně uspokojit ;-)

      Vymazat
  2. Mnam hned mam chut dat si cokoladu!

    OdpovědětVymazat
  3. já jsem na tom úplně stejně jako ty, v těhotenství a i teď v průběhu kojení se hodně zajímám o přírodní věci nejen pro malého, ale i pro sebe. Oblíbila jsem si kosmetiku Nobilis, jenže ta by nás brzy zrujnovala, takže hledám nějaké levnější alternativy. A když už jsme u té čokolády, tak jsem si na Vánoce pořídila čokoládovou fantazii http://www.nobilis.cz/zbozi/cokoladova-fantazie-926 Voní to teda luxusně, jenže má to jeden háček, vždycky když to použiji, tak bych to nejraději celé snědla a hned dostávám chuť na čokoládu. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip na další přírodní značku, toto je pro mě novinka a vypadá moc dobře. Je pravda, že ceny jsou trošku vyšší, ale to tady u těch neošizených mastiček asi ani jinak nejde. Já jsem si zase ujela na tom tělovém máslu od Body shop, už mám asi půl kelímku pryč, nejraději bych ho snědla :-)

      Vymazat
  4. Alizia a co je to za značku ten Body shop? Slyším o ní prvně. Na netu jsem toho našla docela málo. Jen jsem se dozvěděla, že je americká. A kde ji kupuješ? Přišlo mi, že jsou jen specializované obchody v Praze nebo Brně. Nebo je i nějaký e-shop? Já fandím tomu Nobilisu i z toho důvodu, že je to česká značka vyráběná v České Lípě a na to já dám. Ale jak říkám, cenově by nás to mohlo zruinovat, tak hledám alternativy. Docela mě i zaujala kosmetika Alverde, která je teda z Německa a prodává se ve všech DM drogériích a je teda až podezřele levná. Zatím jsem měla jen pár výrobků. Něco mi sedlo něco ne. Třeba sprcháče jsou parádní. No budu zkoušet dál. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Znám ji z Anglie, u nás se zatím prodává jen v Praze v Palladiu...Dívala jsem se na anglický eshop a mimo UK bohužel zboží nedodávaj :-/ Hmm ten Nobilis vyzkouším, dívala jsem se, že mají i dětskou kosmetiku, což je super :-) Od Alverde si občas taky něco koupím, ale myslím, že kvalita není zas tak vysoká...

      Vymazat
    2. Jj právě tu dětskou kosmetiku jsem z Nobilisu nakupovala ve velkém. V podstatě jsem malému od mala dávala jen přírodní věci - koupelové olejíčky, mýdlo, šampon, mandlový olej, olea na pleť, bambucká fantazie na suchá místa. Všechno je to takové příjemné. No ale problém je v tom, že malý je takový trochu vysušený, dětská doktorka už několikrát říkala, že má jako kdyby exém. No a když jsem ji řekla o tom, že používám přírodní kosmetiku, moc se na to netvářila, řekla, že mám vše vysadit a koupit si modrou indulonu a čistou bílou vazelínu a předepsala nám na koupání Linola fett olbad. No ač nerada, vysadila jsem to a je pravda, že malý už je pěkně hlaďoučký, žádná suchá místa. Tak jsem z toho taková zmatená. A přitom i ten Nobilis uvádí, že výrobky jsou pro exematické pokožky atd. No holt je každý asi hrozně individuální a na každého platí něco jiného.

      Vymazat
    3. Tak to je zvláštní, možná mu vadily nějaké fragrance. My teď mažeme Biodermou, kterou jsme dostali jako dárek, a zatím dobrý. Pak bych taky zkusila nějakou přírodní kosmetiku.

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.