7. srpna 2013

«V kůži mámy» Tereza z MamaLifestyle

Tentokrát vám v tomto seriálu rozhovorů nepředstavím mámu blogerku, ale půjdu hned vedle. A to na kanál Youtube. Maminka Tereza se v březnu tohoto roku rozhodla na tomto nejznámějším webu pro sdílení videí založit svůj vlastní kanál MamaLifestyle a radit ostatním maminkám s různými věcmi kolem dětí, kosmetiky, vaření, nákupů a dalších záležitostí, které ji přijdou zajímavé a nebo i vtipné. Humoru má totiž Terka přímo na rozdávání. Její videa vás zcela pohltí a zvednou vám náladu. Málokdo si může stoupnou před kameru, aby vypadal dobře a získal si i publikum. Terce se to podařilo. Více o této optimistické a energické mámě v rozhovoru níže.


1. Co Tě vedlo k tomu rozjet svůj kanál na Youtube a radit maminkám s kosmetikou, vařením a jinými lifestylovými záležitostmi?
Sama jsem vždy byla pravidelnou divačkou několika Youtube kanálů, především těch zahraničních. Po tom, co jsem se stala maminkou a začala řešit i jiné věci než make-up nebo módu, mi chyběl nějaký český, moderní, vtipný kanál kde najdu vše, co mě zajímá. A tak jsem si řekla, že to zkusím sama a výsledek můžete pravidelně sledovat na MamaLifestyle.

2. Sleduješ nějakou svou konkurenci (jestli vůbec existuje :-)) a inspiruješ se nějakými stránkami nebo videi? Kde celkově čerpáš inspiraci na témata?
Samozřejmě sleduji, jak tu českou tak zahraniční. Inspiruji se na internetu, tj. Youtube, Pinterest, blogy, online zahraniční časopisy atd.  Ale velká část věcí mě napadne jen tak při běhu normálního dne, v obchodě, když mluvím s kamarádkou, poslouchám muziku atd. Inovace a kreativita je určitě důležitá věc pro kohokoliv, kdo vytváří na internetu nějaký obsah. A zároveň tajemství případného úspěchu.

3. Jak zvládáš natáčení videí s mateřskými povinnostmi? Máš nějaké tipy, jak si efektivně zorganizovat den?
Tak to je dobrá otázka! Někdy zvládám, někdy ne - prostě se stane, že nestihnu uvařit nebo uklidit, ale svět se nezboří. Mám skvělého tolerantního manžela, který mi pomáhá a fandí mi. Svůj den plánuji hlavně okolo synova režimu, zbytek musím stíhat, když spí.  Jsem ale hlavně hodně rychlá, takže často dělám několik věcí najednou.  Zatím jsem se nezbláznila, tak uvidíme, co bude dál.

4. Co jinak ráda děláš, když zrovna nelítáš kolem svého syna Šimona a nenatáčíš videa?
Toho je, jen kdyby měl den aspoň 40 hodin. Ráda cestuji, ráda dobře jím - s manželem objevujeme nové restaurace a kavárny po Praze i všude jinde. Miluji dlouhé koupele, čtení knih a časopisů, vrcholem luxusu je zajít si na masáž, případně do sauny nebo na jógu.  Na většinu z toho ale čas nezbývá, aby to nevypadalo, že to provozuji pravidelně :-)

5. Co Ti mateřství dalo a vzalo?
Naučila jsem se být méně sobecká, víc obětavá, trpělivá  a citlivá. Neřeším už jen sebe a to je vlastně dobře. Zvládám teď mnohem více věcí v kratším čase. Mateřství mi vzalo čas a určité pracovní příležitosti. A hlavně kila, která jsem vyběhala kolem Šimonka, takže jsem na váze, kterou jsem měla naposledy někdy v 9. třídě :-)

6. Změnilo Tě mateřství nějakým způsobem?
Na to jsem částečně odpovídala v předchozí otázce. Zbytek asi musí posoudit okolí, člověk má tendenci se vidět jedině dobře.

7. Čím se rozmazluješ?
Sladkostmi! Někdy nákupy, ale snažím se to nepřehánět.  

8. Myslíš, že by se mámy měly o sebe starat a zůstat atraktivní i s dítětem?
Určitě. Nevidím důvod proč na sebe kašlat jenom proto, že mám dítě. Jasně, času je minimum, je samozřejmé že nestíháme lítat po kosmetikách, manikúrách, cvičení atd. Nicméně i tak je důležité se o sebe starat fyzicky i psychicky, abychom byly pro naše partnery a děti pěkné, spokojené a usměvavé. Raději budu mít doma chvíli neumytá okna než být uštvaná a otrávená. A až už přes ně nebude vidět, pozvu si na to někoho šikovného.

9. Bez jaké kosmetické vychytávky (případně produktu) se neobejdeš? Co bys z kosmetiky ostatním maminkám doporučila?
Určitě dobrý make-up je základ. Dále zdravíčka a pěkná sytá rtěnka, na mé světlé řasy pak řasenka. Nejlepší co jsem kdy použila je Max Factor 2000 Calories. To je to minimum. Když je čas, vyhraju si i se stíny, linkami atd.  Poslední dobou miluji kokosový olej a používám ho na pleť a vlasy. Doporučuji! Natočila jsem o něm celé video, podívejte se. (pozn.: najdete ho níže)

10. Chtěla bys ještě něco dodat a vzkázat čtenářkám?
Jednou někdo řekl, že když je šťastná máma, je šťastné i dítě, potažmo manžel. Takže to vlastně všechno začíná u nás. Mějme se tedy rády a starejme se o sebe, ať se pak můžeme rozdat druhým!  A když je den blbec, čokoláda to vždycky spraví :-)

Podívejte se ještě na jedno z Terčiných videí, o zázračném kokosovém oleji. Já sama ho používám na kůži i při pečení, doporučuji ho vyzkoušet!


Tento příspěvek najdete i na mých nových stránkách: 

MAMOU-STYLOVE.CZ


kde také naleznete všechny moje nové články.

8 komentářů:

  1. Ona je skvělá :). Strašně ráda sleduji její videa, psala jsem i článek "Holky z youtube" http://ordnarygirl.blogspot.cz/2013/07/holky-z-youtube.html kde jsem jí věnovala odstavec :). Takováhle skvělá duše se jen tak někde nenajde, kor v dnešním světě.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, Terezu na YouTube sleduji pravidelně. Na rozdíl od beauty blogů je nás matek, co se rozhodly blogovat nebo dělat videa na YouTube jako šafránu. A vy obě to děláte skvěle, jen tak dál :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, moc děkuji a vítej na mém blogu! :-)

      Vymazat
  3. Nemůžu si pomoct, Tereza je na mě trochu afektovaná :-| Ale rady má zajímavé, takže díky za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi jasné, že každému sedět nebude :-) Ale zase se před kameru nemůže postavit někdo nevýrazný :-)

      Vymazat
  4. Na Youtube moc nechodím, ale asi brzy začnu :-) Další žrout času, děkuju pěkně :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napodobne, doposud jsem tam jenom dceri poustela pohadky, tedka se tam zabavi i maminka :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.