4. října 2013

«Recept» Perníkovo-dýňové muffiny s drobenkou


Ano, opět dýně :-) Chci si je užít, jen co to jde, a navíc mi od minula zbylo dýňové pyré, tak jsem ho chtěla do něčeho použít. Tyto muffiny chutí i nadýchaností lehce připomínají perník a drobenka jim dodává na křupavosti a delikátnosti. Řekla bych, že vlastně cokoliv s drobenkou je hříšně dobré, souhlasíte se mnou?

Pokud už máte v zásobě dýňové pyré (případně by možná šly použít dětské dýňové přesnídávky), jsou navíc velmi rychlé a jednoduché. Když si k nim uvaříte chai tea latte, nedokážu si představit lepší kombinaci :-)

Chtěli byste ještě další dýňové recepty, nebo už jste jich přejedení? 
Chystám se ještě na sušenky a určitě i něco slaného, ale nechci vás s tím nudit, tak mi prosím napište, jak jste na tom s dýněmi vy a jestli stojíte o další recepty ;-)


Ingredience:
  • 1 a 1/4 hrnku celozrnné mouky pšeničné nebo špaldové
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva (bezfosfátového)
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 2 vejce
  • 1 hrnek dýňového pyré
  • 1 sklenička jablečné přesnídávky
  • 1/4 hrnku mléka
  • 1/4 hrnku bílého jogurtu
  •  1 lžička vanilkové esence
Drobenka:
  • 1/4 hrnku celozrnné mouky
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1/4 hrnku třtinového cukru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1/4 hrnku másla pokojové teploty nakrájeného na malé kostičky


Postup:

1. Rozehřejte troubu na 180°C a nechystejte si máslo, aby mezi tím hezky změklo.

2. Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience.

3. Ve střední míse spojte všechny mokré suroviny včetně vajíček a ze všeho ušlehejte jemný krém.

4. Mokré ingredience přidejte k těm suchým a rukama vypracujte těsto. Mělo by být lehce řidší.

5. Formičky na muffiny naplňte těstem (cca do 3/4).

6. Připravte si drobenku: smíchejte všechny ingredience a rukama zpracujte, aby se máslo spojilo se vším suchým až vzniknou takové malé hrudky.

7. Muffiny posypte drobenkou a dejte péct do trouby cca na 30 minut, těsto by nemělo ulpívat na špejli.

8. Nechte je vychladnout a pusťte se do nich ;-)



Původní recept: Simplylovefood.com.

Tento příspěvek najdete i na mých nových stránkách: 

MAMOU-STYLOVE.CZ


kde najdete mnohem více receptů a všechny moje nové články.

10 komentářů:

  1. Jéé, ty vypadají naprosto úžasně! :P
    A ty ingredience se mi moc líbí. Jak někde vidím perníkové koření, hned mi to připomene Vánoce. Už aby byly, těším se na pečení perníčků. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji Kriss :-) Na pernicky se taky moc tesim!

      Vymazat
  2. Dýně máme z bedýnek a máme jich hodně, takže jsem vděčná za každý recept. Krásné fotky! Člověku se hned sbíhají sliny...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marusko diky, dyne jsou skvela vec, daji se z jich delat same dobroty :-)

      Vymazat
  3. Hmmm nádherně nadýchané :) moc se ti povedly:)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to velice krásně, ve spojení s perníkovým kořením jsem dýni ještě nezkoušela, super :-) Já se o víkendu chystám na dýňový koláč.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dynovy kolac zni skvele! S pernikovym korenim jde dyne ruku v ruce :-)

      Vymazat
  5. Dýňové!! Mňam!:-) Skvělá inspirace, vážně:-)) V další várce je rozhodně zkusím!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře a názory.